Măsuri eficiente împotriva gripei la Liceul Teoretic „General Dragalina” Oraviţa

În cadrul Liceului Teoretic „General Dragalina” din oraşul de pe Valea Caraşului nu s-a pus problema suspendării cursurilor, nici măcar parţial, datorită gripei sezoniere în creştere, situaţia îmbolnăvirii elevilor fiind atent monitorizată şi ţinută sub control.

„Până în acest moment, la liceul nostru nu există niciun caz confirmat de gripă, zilnic existând o situație centralizatoare cu privire la numărul elevilor absenți, precum și la motivul absentării. Elevii care au lipsit din motive medicale au fost diagnosticați cu viroze ușoare. Ne concentrăm atenția asupra prevenirii îmbolnăvirii elevilor noștri și a personalului din unitate, implementând un set de măsuri suplimentare, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin și cu Direcția de Sănătate Publică”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, managerul instituției de învățământ, Alideia Țepeneu.

Directorul liceului din Oraviţa a subliniat că în permanenţă a existat şi există o bună colaborare între cadrele didactice şi părinţii elevilor în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire, zilnic având loc igienizarea spaţiilor şcolare cu substanţe speciale, conducerea unităţii de învăţământ având o evidenţă clară în privinţa numărului de elevi absenţi şi motivul absentării.

„Recomandăm elevilor noștri, atât la școală, cât și acasă, spălarea frecventă a mâinilor cu săpun, să-și acopere gura și nasul cu un șervețel de unică folosință când tușesc sau strănută, să evite pe cât posibil contactul strâns cu persoanele care au febră și tușesc. La primele semne ale îmbolnăvirii, adresăm rugămintea părinților să consulte imediat medicul și să nu-l trimită pe copil în comunitatea noastră școlară, pentru a preveni îmbolnăvirea celorlalți elevi sau a personalului unității. De asemenea, rugăm părinții sau rudele care se întorc din străinătate, din zone de risc și intră în contact cu elevii noștri, să îi izoleze la domiciliu și să conștientizeze importanța asumării acestor măsuri”, a mai adăugat managerul Țepeneu.

În plus, datorită deciziei luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență: suspendarea cursurilor învățământului preuniversitar, în perioada 11-22 martie, o măsură cu caracter preventiv împotriva COVID-19, toate sălile de clasă vor fi igienizate, cu substanţe speciale, asta pentru a preveni orice risc în momentul în care elevii îşi vor relua cursurile.