Peste 200 de locuitori din Timiș, arși la buzunare pentru că nu au purtat mască

Polițiștii din județul Timiș sunt cu ochii pe persoanele care nu respectă măsurile de prevenție a răspândirii noului coronavirus. Doar în cursul zilei de duminică, oamenii legii au aplicat 220 de amenzi, majoritatea pentru nepurtarea măștii.

O amplă acțiune de control a avut loc în cursul zilei de duminică în județul Timiș. În total, 235 de polițiști timișeni, polițiști locali, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai Inspectoratului de Muncă Timiș au făcut verificări privind respectarea măsurilor de prevenție a infectării cu noul coronavirus. Astfel, oamenii legii au controlat 123 de societăți comerciale, 50 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 de transport în comun, și au legitimat peste 3.000 de persoane.

În urma verificărilor, au fost aplicate și amenzi în valoare de aproape 20.000 euro, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 220 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 88.000 de lei. Dintre acestea, 214 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, trei sancțiuni în valoare de 3.000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare și trei sancțiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație”, a informat Poliția Timiș.

Oamenii legii anunță că vor realiza astfel de controale și în perioada următoare în județul Timiș, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus.