Amin Zahra, medic la Spitalul Județean din Timișoara: „Nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stați cu zilele în UPU așteptând un pat?

spital covid
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Un medic de la Spitalul Județean din Timișoara este tranșant în problema vaccinării. Doctorul susține că motivele pe care oamenii le invocă atunci când aleg să nu se vaccineze sunt „aberante”.

Tot mai mulți pacienți de îmbolnăvesc de Covid-19, iar în Unitatea de Primiri Urgențe a celui mai mare spital din vestul țării ajung tot mai mulți pacienți, infectați cu SARS-CoV-2, care au sub 50 de ani. Este un semnal de alarmă tras de medicul Amin Zahra.

medic judetean

„Am stat 20 de minute în UPU pentru un consult și în timpul ăsta m-am simțit sufocat și nu de la mască, ci de la numărul mare de pacienți care își așteaptă un pat, pe orice secție. Sufocat de ambulanțele care vin, nu cu un pacient, ci cu doi pacienți deodată și ce este și mai trist, e că o parte bună din acești pacienți care vin au sub 50 de ani. Știu că aveți o listă lungă cu motivele pentru care nu vreți să vă vaccinați, dar vreau să vă spun ceva: și eu am o listă… de așteptare. Care e mai lungă decât lista voastră. Diferența este că pe lista mea se află vieți, în schimb la voi aberații. În orice religie se spune: <<Să-ți iubești aproapele și să-i vrei binele!>>. Și acum vă întreb eu, de unde atâta rău voit, egoism și iresponsabilitate?! Să pariezi pe viața ta și a altora, doar din orgoliu și încăpățânare și să refuzi să vezi realitatea”, a mărturisit Amin Zahra, medic la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara.

Medicul mai spune că puține persoane duc un stil de viață sănătos, iar când realizează că această decizie duce la apariția multor boli, este poate prea târziu.

„Viața este un paradox. Unii își iau viața, iar alții se luptă pentru viață. Din păcate, prea puțini sunt cei care au un stil de viață sănătos, cu o minte sănătoasă. Cei mai mulți aleg să trăiască o viață dezordonată, au tot felul de dependențe de care cu greu vor scăpa, dacă vor scăpa, în momentul în care realizează că stilul lor duce la tot felul de boli. Ce nu realizează aceștia este că, pe lângă suferința proprie, vor suferi și persoanele dragi lor, pentru că în majoritatea cazurilor devin dependenți de ajutorul acestora. Și atunci, dacă tot ne iubim aproapele și îi vrem binele, nu mai bine stați la coadă la un centru de vaccinare, decât să stați cu zilele în UPU așteptând un pat?”, a mai spus doctorul.