Procesul imunizării populaţiei, reluat la Oraviţa după o zi de pauză

Peste 400 de doze de vaccin au sosit astăzi la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița, fapt care a permis reluarea procesului de imunizare suspendat ieri din lipsa dozelor necesare.

„În cursul zilei de astăzi, centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Orășenesc Oravița a beneficiat de 432 de doze de vaccin. Cu ajutorul acestora vor fi imunizate 306 persoane (inclusiv cele care nu au reușit să se vaccineze ieri). Pentru a face față programărilor au fost mobilizate ambele echipe angrenate în procesul imunizării. Până în momentul de față, s-au vaccinat peste 230 de persoane urmând ca, până la ora 20.00, să fie onorate toate programările. Chiar dacă acțiunea de vaccinare a fost suspendată pentru o zi, acest lucru nu a generat aglomerație. Mâine vom face solitari pentru alte doze de vaccin, asta pentru a putea continua acțiunea de imunizare, întrucât avem programări până în luna martie”, a explicat Angela Luca, coordonatorul campaniei de vaccinare din orașul de pe Valea Carașului.

De asemenea, potrivit medicului specialist ATI, se pare că, până la momentul actual, nicio persoană imunizată anti-COVID nu a acuzat reacții adverse:

leader board 728 x 90 px

„Lucrurile decurg normal, fără probleme. Chiar astăzi am avut o persoană cu antecedente de șoc anafilactic la înțepătura de albină. Acum nu este o contraindicație, dar am avut atenția focusată asupra persoanei. Aceasta a fost monitorizată timp de 30 de minute și totul a fost în regulă”.

CITEŞTE ŞI: Un nou transport de vaccinuri a ajuns astăzi în România. Vestul țării își ia revanșa