VIDEO. Spitalul Orășenesc Oravița – Medicină în pas cu moda!

spital oravita
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Intervenții chirurgicale zilnic, operații realizate în premieră, medici tineri, conectați la inovațiile din sănătate, condiții ca în spitalele private!

Într-o perioadă în care procurorii anticorupție au început să caute și să găsească iar bani murdari în buzunarele halatelor albe, când sistemul public de sănătate are nevoie de aparatele de terapie intensivă pentru a nu-și da duhul, iar pacienții, care au contribuit o viață la Casa de Asigurări de Sănătate, în drum spre farmaciile private se opresc la instituțiile de creditare rapidă pentru un împrumut de nevoi personale cu dobânzi exagerate, că altfel nu-și permit medicamentele de pe rețetă, întâlnim și oameni care ne dau speranța că ne vom face bine. Express de Banat a întâlnit, spre exemplu, astfel de oameni în Spitalul Orășenesc Oravița, unde ne-a atras atenția în primul rând Secția Chirurgie. Complet modernizată, dotată cu tot ce e mai nou în domeniu și, poate cel mai important, o secție în care am întâlnit pasiune și entuziasm, medici tineri, updatați la ultimele descoperiri în domeniu. Și, cel puțin la fel de important, pe Chirurgie – Ortopedie am întâlnit o echipă și nu orgoliile care prin alte părți mențin tensiunea ridicată. Și asta în niciun caz în avantajul pacientului.

La Oravița e altceva, seamănă mult cu ceea ce găsim în spitalele private. Aici un merit important îl are și administrația publică locală, care scrie permanent proiecte și obține finanțări pentru modernizarea infrastructurii spitalicești, dotarea secțiilor cu aparatură modernă, dar și pentru a le crea cadrelor medicale condiții și motive să vină să profeseze în Spitalul Orășenesc Oravița. E suficient să amintim că va începe curând construirea de locuințe noi pentru personalul medical care se mută pe Valea Carașului.

Spitalul manageriat de Mircea Popescu a întrerupt de ceva vreme „tradiția” spitalelor orășenești, de a trimite pacienții pentru intervenții chirurgicale chiar banale către spitale județene sau unități spitalicești mari, din centre universitare. Sașa Cuzmanov, șeful Secției Chirurgie, și colegii săi au vorbit pentru Express de Banat, în materialul video de mai jos, despre medicina în pas cu moda care se practică în Spitalul Orășenesc Oravița.

Medicină în pas cu moda!