Primarul Torma, dispus să bată la uşa Cabinetului Orban pentru a integra Moldova Nouă în România normală

Edilul social-democrat al orașului de la malul Dunării, Adrian Torma, chiar dacă astăzi nu mai face parte din formațiunea politică cu ajutorul căreia a ieșit câștigător la alegerile din 2016 – PNL, nu exclude posibilitatea de a se adresa noii puteri pentru rezolvarea problemelor urbei pe care o conduce și asta pentru că, spune el, prin Românie normală se înțelege sprijinirea tuturor comunităților, indiferent de culoarea politică.

Deși nu are semnale concerte vizavi de faptul că noua conducere a Palatului Victoria ar încerca să pună bețe-n roate proiectelor pe fonduri guvernamentale, în special proiectelor depuse de către primăriile a căror conducere are o altă culoare politică decât cea a aflată la putere, totuși șeful administrației publice locale din Moldova Nouă speră ca surprizele în acest sens să nu apară, întrucât liberalii ar demonstra contrariul celor declarate în cadrul campaniilor electorale de anul trecut.

„Nici nu vreau să mă gândesc ca vreun proiect pe fonduri guvernamentale să fie expus vreunui risc. Acum, poate că e normal să existe o formă de subiectivism din partea actualilor guvernanți, dar dacă ceea ce spuneau înainte nu era doar un slogan de a câștiga voturi și anume că ei vor să fie o Românie normală, iar când spui Românie normală, e normală pentru toată lumea, vor înțelege că trebuie ajutate toate comunitățile. Sper să nu avem surpriza să se pună opreliști proiectelor pe care le avem în acest moment. Deocamdată, nu am semnale.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, în cazul în care lucrurile vor căpăta o altă turnură, edilul-șef e dispus să ia din nou drumul capitalei, la fel cum a făcut-o din postura de primar liberal, sprijinit fiind de Luminița Jivan, deputatul de Caraș-Severin și lider județean al familiei politice din care face parte astăzi primarul de la Dunăre: „Cum am fost primar PNL și am mers de două, trei ori pe săptămână la București și am bătut la ușa tuturor miniștrilor de care am avut nevoie și am încercat să mă folosesc de toate conexiunile, de oamenii pe care i-am cunoscut: doamna deputat Luminița Jivan etc. ,voi merge și acum. În calitate de primar, eu am obligații față de comunitatea mea și trebuie să împing lucrurile cât de mult, respectând cadrul legal, ca multe dintre nevoile comunității pe care eu le cunosc să se-ntâmple în Moldova Nouă”.

Cum iarna nu-i ca vara, nici Torma nu se mai lasă purtat de val

Primarul orașului Moldova Nouă spune că abia acum vede, după aproape patru ani de administrație publică locală, ce înseamnă să realizezi anumite proiecte pentru comunitate, dar mai ales că nu totul merge pocnind din degete, întrucât sistemul nu funcționează pe baza minunilor. În același timp, acesta își cere scuze electoratului pentru faptul că, înainte de a candida, neștiind cum stau lucrurile, s-a lăsat dus de val.

„Acum, când se aproprie și alegerile, sunt mult mai realist că nu e așa ușor să realizezi, dar e foarte ușor să declari. Îmi fac mea culpa și recunosc că nu am știut anumite lucruri înainte de a candida, însă lucrul acesta nu se-ntâmplă doar în Moldova Nouă, e cam peste tot. Îi rog pe toți votanții să fie atenți când se aruncă cu tot felul de proiecte, de schimbări, de minuni. Sistemul nu funcționează pe baza minunilor! Sistemul funcționează destul de greu, e o birocrație și așteptările trebuie duse în zona realității, nu în zona demagogiei.”, a mai ținut să precizeze primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma.