Primarul Torma, despre „Vacanța Mare” pentru bătrâni: „A fost o declarație de presă într-un moment nefericit, așa cum ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani”

Avansarea ideii de către Adrian Streinu-Cercel, managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, conform căreia persoanele de peste 65 de ani să fie izolate pentru trei luni la domiciliu a stârnit un val de reacții, majoritatea catalogând luarea de noi măsuri restrictive împotriva persoanelor în vârstă drept năstrușnicii sau glume proaste.

Chiar dacă, în orașul de la malul Dunării, la momentul actual, nu există cazuri de infectare cu noul coronavirus, totuși, populația urbei este una îmbătrânită. Referitor la zvonurile care circulă în spațiul public vizavi de lupta dusă împotriva coronavirusului, în special scenariul care-i vizează pe vârstnici, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a subliniat:

„În perioada Paștelui, în afară de a ține legătura cu colegii de la Poliția Română și cu cei de la Poliția Locală vizavi de ordinea publică pe raza orașului Moldova Nouă, mi-am folosit timpul alături de familie uitându-mă la filme pe Netflix și citind. Am încercat să mă uit cât mai puțin la televizor și la știrile năstrușnice care apar azi și mâine dispar pentru că am învățat, în această perioadă de o lună și jumătate, că poate nici 10% din ce se spune, nu se întâmplă real. Ca atare, nu pot să mă pronunț pe o năstrușnicie de genul acesta care nu are nicio bază, nicio fundamentare. A fost o declarație de presă într-un moment nefericit cum ne-am obișnuit în ultimii 30 de ani”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dacă, totuși, ipotetic vorbind, s-ar ajunge în situația în care persoanele de peste 65 de ani să fie izolate la domiciliu „pentru următoarele 12 săptămâni – indiferent cum se cheamă domiciliul (casă proprie, relocare într-o casă liberă sau relocare instituționalizată)”, edilul-șef a ținut să puncteze următoarele: „Dacă se va ajunge în acest caz, noi vom putea pune la dispoziție locuri de cazare doar dacă vom fi ajutați de Guvernul României și asta pentru că nicio primărie din România nu se poate pregăti într-un termen scurt pentru o astfel de năstrușnicie spusă”.

 

banner 970 x 250