10 de la Mocioalcă și PRO România pentru relansarea economică!

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Un plan care cuprinde 10 măsuri pentru repornirea României a fost elaborat astăzi, de membrii Biroului Executiv al PRO România. Prin acesta, partidul condus de Victor Ponta redefinește categoriile vulnerabile în fața coronavirusului!

„Este inacceptabil să-i luăm pe toți cei de peste 65 de ani și să-i închidem în hoteluri. Avem de-a face cu jigniri și umilințe inutile și inumane pentru părinții și bunicii noștri. Nu așa se face, nu îi scoți din familie și izolezi. Trebuie redefinite categoriile vulnerabile, iar vârsta nu este cel mai relevant criteriu. Ai persoane de 30-40 de ani cu afecțiuni cronice. Decizia trebuie luată în funcție de starea generală de sănătate”, a declarat președintele PRO România, Victor Ponta.

Referitor la planul pentru relansarea economică a României, secretarul general al Pro România, deputatul de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, a vorbit despre deschiderea activităților economice, care ar trebui să aibă loc nu mai târziu de 4 mai. Școlile ar trebui redeschise și el pe 11/18 mai, iar activitățile sportive, culturale, evenimente și restaurante începând cu 1 iunie. „Activitatea economică trebuie repornită cu respectarea restricțiilor medicale, iar păstrarea restricțiilor și a carantinei propunem să rămână valabilă doar în zonele considerate focar. Se impune totodată în opinia noastră, a celor de la Pro România, implementarea Programului Național de testare COVID-19 până la data de 11 mai. Asta înseamnă 41 de centre județene de testare, fiecare cu o capacitate de minim 500 teste/zi. Redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical și social este de asemenea obligatorie. În planul de măsuri propus de noi e prevăzut și un program flexibil de activitate pentru instituțiile publice și firmele private, acordarea creditelor din programul IMM Invest până pe 15 mai și un programul național pentru sprijinirea agriculturii și industriei alimentare adoptat până pe 4 mai. E nevoie în același timp de scutire de impozite și taxe pe parcursul anului 2020 și de credite cu dobândă subvenționată de stat ca ajutor pentru completarea salariilor”, a declarat Ion Mocioalcă.

1000x100 (4)

Potrivit planului celor de la Pro România, UNIFARM ar urma să distribuie, la prețul de achiziție, până pe 4 mai, 100 de milioane de măști și mănuși pentru populație. Oportună ar fi și demararea programului de școală online, constând în achiziționarea și distribuirea de laptopuri cu conectare internet și cameră web pentru toți elevii, până pe 1 octombrie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/