Precizări cu privire la ridicarea unor restricții! Klaus Iohannis explică în ce condiții vor fi introduse eventuale măsuri de relaxare

untitled design set 970x90 px
untitled design set 970x90 px
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi în ce condiții și când vor fi implementate eventuale măsuri de relaxare. Autoritățile se gândesc la un plan care să cuprindă setul de reguli pe care populația va trebui să îl respecte după ce se va încheia starea de urgență.

Lucrurile s-ar putea îmbunătăți dacă românii vor respecta în continuare restricțiile impuse prin ordonanțele miliare. Dacă va scădea numărul de noi cazuri confirmate și dacă numărul deceselor provocate de noul virus va fi redus, vom putea reintra în normalitate. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că aceste restricții nu vor fi ridicate dintr-o dată, ci gradual, pentru a putea menține, în continuare, situația sub control. Astfel, planul este ca după 15 mai, atunci când se va încheia starea de urgență, să fie ridicate anumite restricții, dar acest lucru nu este cert. Depinde foarte mult de statisticile care vor preceda ziua de 15 mai.

„Este timpul să ne gândim la un plan de relaxare atunci când condițiile vor fi îndeplinite. Este acum în vigoare un decret pentru starea de urgență care se termină în 15 mai. După aceea, dacă numărul de persoane infectate scade, dacă numărul de decese scade, dacă noi respectăm măsurile impuse de autorități și lucrurile merg înspre bine, este clar că putem să intrăm într-o fază de relaxare. Vreau să spun că această relaxare va fi făcută în pași. Nu va exista o relaxare dintr-o dată pentru că specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea. Va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aceste chestiuni se hotărăsc în baza dovezilor științifice și medicale de către Guvern. Vor fi discutate în detaliu cu specialiști, cu comitetul științific de pe lângă Ministerul Sănătății și cu cei implicați în gestionarea epidemiei. Vor fi aduse la cunoștința publicului de către autoritățile care se ocupă concret de aceste chestiuni. Este important să știm că după 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Aceste măsuri vor fi graduale. La început vor fi posibile activități care prezintă un risc mic de contaminare cu acest virus. Este evidentă nevoia de evaluare a medicilor, a specialiștilor și o evaluare economică pentru că dorim să repornim economia. Este prea devreme să relaxăm aceste măsuri. Vom intra, după 15 mai, într-o nouă perioadă. Dacă respectăm bine măsurile, sigur acest lucru va duce la o îmbunătățire a traiului nostru, al fiecăruia”, a precizat Iohannis.

Președintele a vorbit și despre planul propus de Streinu-Cercel, medicul aflat în fruntea Institutul „Matei Balș” din capitală, cu privire la carantinarea persoanelor în vârstă. Nu vor fi luate în considerare aceste propuneri considerate de Iohannis aberante și totalitare.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100
publicitate ziar expresb 1000x100
promovare banner maxagro
gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Persoanelor în vârstă le spun clar: stați liniștiți, nu vine nimeni să vă ia de acasă și să vă ducă în carantină sau să vă impună lucruri inumane. Atunci când va fi nevoie, vom veni și vă vom explica ce măsuri trebuie luate ca să vă protejați voi de această boală. Statul nu va veni în niciun caz să vă impună astfel de planuri prost gândite și prost prezentate care nu fac decât să inducă panică”, a mai spus președintele.

Sursa foto: ordinea.ro

publicitate si promovare online banner maxagro
publicitate tmc 640
zpd publicitate Timisoara banner maxagro
untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/