Pacienții cu COVID-19 de la Caransebeș au forme ușoare sau medii ale bolii

Bolnavii de COVID-19 internați la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș sunt în stare bună. Managerul Adrian Cican spune că, deși s-a așteptat la un val de îmbolnăviri în aceste zile, în preajma sărbătorilor pascale, pericolul încă nu a trecut.

O întreagă familie de romi este internată în spital cu coronavirus. Sunt 9 membri, dintre care 4 copii. Adrian Cican spune că mai întâi a ajuns la Urgențe cu simptome de coronavirus o persoană, după care, pe rând s-a îmbolnăvit toată familia. De asemenea, o altă familie, mamă, tată și fiu, este confirmată cu COVID-19.

În total în această lună aprilie am avut confirmate 36 de persoane, au fost vindecați și externați 12 pacienți, iar acum mai avem în spital 24 de persoane din care 15 sunt cu forme ușoare ale bolii, 8 cu forme medii, iar pacienta venită de la Oțelu Roșu, care este din Iaz, are o formă mai severă a bolii, însă nu necesită deocamdată intubare, dar suntem atenți la orice modificare ținând cont de vârsta femeii (79 de ani)”, ne-a declarat Adrian Cican.

Managerul unității medicale ne-a mai precizat că în ziua de Paște a fost externat un pacient din Tecuci, județul Galați, astfel oferindu-i ocazia să ajungă de sărbători în sânul familiei unde mai stă în autoizolare 14 zile.

Este vorba despre un pacient care a intrat în țară prin vestul țării, a încercat să păcălească autoritățile și a avut capăt de linie la Caransebeș unde a stat în carantină, timp în care a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Pacientul a răspuns la tratament și a fost vindecat, drept pentru care am decis să fie externat chiar în ziua de Paște”, a menționat Adrian Cican.