A început testarea personalului medical la spitalul suport COVID-19 din Caransebeș

untitled design set 970x90 px

Conducerea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș a început testarea cadrelor medicale, după ce la sfârșitul săptămânii trecute a primit peste 500 de teste pentru COVID-19.

Astăzi au fost testați 41 de angajați de pe secțiile cele mai expuse: Pneumologie, Infecțioase și Urgențe, iar mâine vor intra în etapa a doua cadrele medicale de la ATI, Cardiologie și Pediatrie.

Pentru că sunt mulți angajați, am decis să-i testăm pe cei care sunt în linia I, după care pe cei unde avem internați pacienți cu COVID-19, însă toată lumea va fi testată. Rezultatele vor fi anunțate o singură dată pentru toți, iar dacă se va întâlni un caz pozitiv la testul simplu, se va proceda la o testare PCR la Timișoara”, ne-a declarat Adrian Cican, managerul Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

publicitate ziar expresb 1000x100

Managerul a mai confirmat faptul că patru cadre medicale care au intrat în contact direct cu pacienta de pe secția de Neurologie de la Oțelu Roșu au fost testate de către medicul epidemiolog de la Caransebeș și din fericire testele au fost negative. Este vorba de un medic și trei asistente. Menționăm că 13 cadre medicale au intrat în contact cu pacienta din Iaz, ce a fost depistată cu COVID-19, dar nu se află în izolare pentru că și-au luat măsurile de protecție.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/