„Domnul Streinu-Cercel ar trebui să promoveze creșterea testărilor, nu imbecilitățile astea despre cum să condamnăm bătrânii la domiciliu”

untitled design set 970x90 px

„Vacanța Mare” pentru bătrâni, ideea avansată pentru o mai bună gestionare a luptei împotriva coronavirusului, a făcut deliciul presei în ultimele zile. Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin îi transmite managerului de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” să se concentreze pe creșterea numărului de testări și să lase imbecilitățile deoparte.

Posibilitatea luării de noi măsuri restrictive împotriva persoanelor de peste 65 de ani a stârnit un val de reacții dure în spațiul public, majoritatea catalogând izolarea persoanelor vârstnice pentru următoarele 12 săptămâni drept o glumă proastă, o idee năstrușnică sau chiar o imbecilitate. Este și cazul vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, care a subliniat pentru expressdebanat.ro:

„În primul rând cred că ori este o glumă, ori pe domnul Streinu-Cercel l-a luat gura pe dinainte pentru că altfel nu se poate explica. Sigur că Reșița, în acest moment, nu cred că are mai mult de 300 de locuri de cazare, ori aici sunt câteva mii de bătrâni. Dacă mă gândesc bine, la nivelul județului nu sunt mai mult de 3.000 de locuri de cazare și, cu siguranță, mult mai mulți bătrâni. Așadar, cel puțin în Caraș-Severin, nu se poate pune în aplicare această glumă sau acest fapt prost inspirat”.

Pe de altă parte, politicianul cărășean ar aprecia mai mult dacă Streinu-Cercel s-ar concentra pe creșterea numărului testărilor în România, Popovici fiind de părere că acest demers, într-adevăr, ar ajuta ţara să învingă inamicul invizibil ale cărui efecte s-au răsfrânt asupra întregului glob:

publicitate ziar expresb 1000x100

„Cred că domnul Streinu-Cercel ar trebui să promoveze în continuare o idee pe care a avut-o, din punctul meu de vedere, foarte bună, aceea de a crește numărul testărilor. În acest moment, noi luptăm cu un inamic nevăzut și putem spune că e o luptă între un boxer de categoria muscă, cu o mână legată, și un boxer de la categoria grea. Mai mult decât atât, lăsând de-o parte toate orgoliile, dacă nu suntem în stare să-i sunăm pe alții și să-i întrebăm cum au făcut să le fie mai bine, atunci măcar să tragem cu ochiul la ei. Aici aș da ca exemplu Germania. Are peste 140.000, aproape 150.000 de infectați, vreo 85.000 de vindecați și aproape 5.000 de morți. Dacă ne uităm la valorile din România cu această logică de a-i testa doar pe cei care au simptome, o să vedeți că sunt aproape 10.000 de infectați și aproape 500 de morți. Astfel de idei ar trebui promovate de către domnul Streinu-Cercel, nu imbecilitățile astea despre cum să condamnăm bătrânii la domiciliu pentru că mulți dintre ei nu o să mai apuce să vadă lumina soarelui dintr-un parc, spre exemplu”.

Dacă în toată povestea „Vacanței Mari” pentru vârstnici poate fi vorba de un complot politic, având în vedere că managerul de la Institutul de Boli Infecțioase este asociat ca fiind PSD-ist, iar ministrul Sănătății și-a schimbat declarația vizavi de izolarea bătrânilor, liderul PMP Caraș-Severin nu crede în această ipoteză, Ionuț Popovici punând totul pe seama exceselor din preajma sărbătorilor pascale: „Nu știu al cui apropiat este domnul Streinu-Cercel. Probabil că s-a lăsat dus, așa, de spiritul Paștelui, o fi consumat poate mai mult decât trebuia și a ieșit această prostie”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/