Un medic din Timișoara și-a lipit poza pe echipamentul de protecție: „Eu nu mă ascund în spatele combinezonului sau a măștii”

untitled design set 970x90 px

Cardiologul Tudor Pârvănescu face gărzi pe o secţie suport COVID-19 în Spitalul Municipal din Timişoara și poartă, pe echipamentul de protecție, o poză cu el. „Am vrut să sugerez ideea că eu nu mă ascund în spatele combinezonului sau a măştii de protecţie”, spune medicul.

Tudor Pârvănescu are 30 de ani și este medic specialist cardiolog. În aceste zile este în prima linie în lupta cu COVID-19. Face gărzi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara în secţia de Dermatologie, care este secţie de suport COVID-19.

E o muncă grea, pe care o face cu plăcere. Zilele acestea, Tudor este văzut echipat din cap până în picioare în echipament de protecţie şi cu o poză lipită pe piept.

„Am văzut undeva în Italia. Ideea principală este că oamenii în situaţii tensionate tind mai mult să se ascundă decât să ajute. Aşa că eu am vrut să sugerez ideea că eu nu mă ascund în spatele combinezonului sau măştii de protecţie”, a povestit Tudor Pârvănescu pentru Mediafax.

Tudor povesteşte că ideea lui a adus multă alinare în rândul pacienţilor care se simt mai bine dacă văd cine are grijă de ei.

„În momentul când intri în salon cu poza pe piept, pacienţii simt că eşti mai aproape de ei. Îi vezi zâmbitori, fericiţi, optimişti. Chiar încep să te întrebe de viața ta personală. Cine eşti? De unde vii? Eşti căsătorit?”, a mai spus Tudor.

publicitate ziar expresb 1000x100

Tudor a postat imaginea de mai sus pe pagina sa de Facebook și i-a atribuit următorul mesaj:

„Există o vorbă veche din popor cum că medicul învață cât trăiește.

Învață să fii un om mai bun!
Învață să îți ajuți aproapele!
Învață să tratezi un om!
Învață să oferi un zâmbet!
Învață să fii acolo unde este nevoie de tine!
Învață să nu te ascunzi!
Învață să fii solidar cu boala indiferent de specialitatea aleasă!

Dacă tu crezi că poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești ca pacientul să te considere un «vindecător», mai sunt foarte multe de învățat”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/