Criza îşi arată colţii! La Satchinez se amână proiecte de investiţii şi se suspendă activităţile culturale

Proiectele de investiţii şi evenimentele culturale din comuna Satchinez ar putea suferi amânare. Criza generată de coronavirus afectează toate comunităţile, iar efectele încep deja să fie vizibile. Un proiect amplu de asfaltare de anul acesta ar putea să fie finalizat abia anul viitor, dacă primarul comunei nu va găsi înţelegere la constructor.

La Satchinez şi în satul aparţinător, Hodoni, a început un proiect amplu finanţat de la bugetul local, care prevede asfaltarea unor drumuri în cele două localităţi. Vorbim de 8 km de drumuri, din care s-au asfaltat până înainte de Paşte 4,5 km. Suma totală pentru întreg proiectul este de peste 4 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în luna martie a acestui an, iar termenul de execuţie este de 18 luni. Vistieria Primăriei începe să se golească, dat fiind contextul general actual, iar dacă administraţia nu va găsi o soluţie de compromis cu constructorul, lucrările vor fi întrerupte şi reluate anul viitor.

„Situaţia prin care trecem nu e deloc uşoară. Ne-am propus să negociem cu constructorul pentru o nouă reeşalonare a plăţilor. Noi am estimat că la buget vom încasa anumite venituri, numai că odată ce a venit această pandemie, şi încasările au scăzut semnificativ. Încercăm să găsim o modalitate de plată şi să vedem în ce formă vor continua lucrările. Dacă nu se poate şi nu găsim o formă de compromis, vor rămâne aceşti 4,5 km de asfalt care au fost realizaţi până acum şi restul lucrării va continua anul viitor.”, a declarat Florin Cheaua, primarul comunei Satchinez.

Golirea vistieriei face ca şi alte proiecte cu fiananţare de la buget să se amâne până anul viitor. Este vorba despre proiectarea şi execuţia celor două capele mortuare de la Bărăteaz şi Hodoni, asfaltarea unei străzi din Hodoni, lucrările de întreţinere a unor trotuare, amenajarea unei parcări la dispensarul din Satchinez. De asemenea, s-a renunţat la rugi anul acesta şi la tot ce înseamnă evenimente culturale.