Suntem propriii noștri eroi! Pandemia scoate la iveală caractere, dar și hiene. Care sunt salvatorii şi profitorii acestei perioade delicate?

Cristian Moş, preşedintele USR Timiş, trimite un mesaj către oamenii simpli, care în contextul actual au devenit eroi. Liderul USR face o comparaţie pertinentă între eroi şi hiene. Prima caracteristică aparţine celor care prin simplul fapt că îşi fac treaba determină ca viaţa şi societatea să meargă înainte. A doua caracteristică aparţine celor care vor să iasă în avantaj cu orice preţ de pe urma acestei situaţii şi, de ce nu, să câştige capital de imagine.

În mod normal, eroi ar trebui numiţi cei care prin poziţiile ocupate şi prin funcţiile lor au posibilitatea să dea românilor o licărire de speranţă. Să doteze spitale, să facă tot posibilul ca economia să meargă înainte. Nu este însă deloc aşa, după cum apreciază Cristian Moş. Fiecare dintre noi am devenit propriii noștri eroi prin conduită, prin decenţă şi prin faptul că punem umăr de la umăr ca lucrurile să se schimbe şi nu avem mari aşteptări de la cei sus-puşi.

„Avem milioane de oameni și doar câteva hiene. Există eroi printre noi, mai mici și mai mari, care își fac treaba bine și ne ajută pe toți să trecem mai ușor prin această perioadă.Vreau să le mulțumim la modul cel mai sincer: celor care respectă distanțarea socială, celor care poartă mască pentru siguranța lor și a celor din jur, celor care continuă să lucreze în magazine, farmacii, benzinării și alte spații comerciale vitale, celor care ne livrează mâncare și toate lucrurile esențiale pentru viața de zi cu zi, celor care continuă să facă intervenții pentru a ne asigura utilitățile necesare, cum ar fi curentul electric, gazul, apa, internetul și celor care fac voluntariat și îi ajută pe cei din jur și bineînțeles tuturor eroilor din spitale, fie că sunt personal medical sau auxiliar. Acești oameni își riscă viețile, la modul cel mai serios, pentru binele comunității. Mulţumesc tuturor care continuă să facă societatea să funcționeze, celor care sunt productivi și muncesc de acasă, dar și celor care se sacrifică prin inactivitate.”, precizează Cristian Moş.

Adevăraţii eroi suntem chiar noi, oameni modeşti, tăcuţi şi insuficient apreciaţi. Scara valorile s-a inversat, după părerea preşedintelui USR. De partea cealaltă a baricadei sunt hienele şi ironia sorţii face ca această denumire să o poarte tocmai cei de la care aşteptăm decizii, sprijin şi stabilirea direcţiilor de acţiune. Aceştia caută doar capital de imagine.

„Prin toată gargara de hiene care încearcă să câștige capital de imagine în vremuri disperate, voi sunteți coloana vertebrală care ne ține pe toți departe de colaps.”, apreciază liderul USR.