Primarul Torma, despre anii de mandat: „Au fost patru ani fantastici. Am prins experienţa necesară să pot continua”

Edilul-șef al orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, cel care, în 2016, făcea pasul de la mediul de afaceri spre administrația publică, caracterizează anii de mandat drept un bagaj de cunoștințe extrem de util, experiența acumulată fiindu-i la-ndemână pentru a continua dezvoltarea UAT-ului pe care îl conduce, acesta fiind principalul motiv pentru care s-a angrenat din nou în cursa electorală, el rezonând cu ideea conform căreia proiectele mărețe au nevoie de o perioadă mai mare de timp pentru a cunoaște materializarea.

„Au fost patru ani fantastici. Patru ani în care am învățat foarte multe lucruri în ceea ce privește administrația publică, patru ani în care am cunoscut foarte mulți concetățeni, le-am cunoscut problemele, doleanțele. Patru ani în care am învățat despre ce-nseamnă proiectele europene, ce-nseamnă socializarea cu partenerii primarului, iar aici vorbim despre colegii din primărie, despre entitățile finanțatoare, fie guvernamentale sau europene, despre deconcentrate și foarte multe instituții cu care a trebuit să coabitez și să colaborez. A fost o experiență extraordinară. Îmi doresc foarte mult să mai câștig un mandat, astfel încât să pot continua pe drumul început în 2016. Am prins experiența necesară ca să pot continua și ceea ce mi-am dat eu seama este că nu poți să repui un oraș pe un făgaș prosper după doar patru ani.”, a punctat Adrian Torma.

Cum nu a reușit să ofere soluții tuturor problemelor și doleanțelor cetățenilor pe care îi conduce, șeful administrației publice locale de la malul Dunării atrage atenția că acest lucru este aproape imposibil de îndeplinit într-o perioadă scurtă de timp, însă dă de înțeles că are capacitatea de a reuși să se ridice la nivelul așteptărilor, dacă electoratul îi va acorda încă o dată votul încrederii. Ca atare, în susținerea ipotezei, Adrian Torma pleacă de la cazul primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan:

„Neținând cont de culoarea politică, voi da ca exemplu cazul municipiului Oradea, acolo unde primarul le-a mulțumit oamenilor pentru că l-au votat încă un mandat. De ce? Pentru că, în primul mandat, doar a scris proiecte, a învățat cum se lucrează în administrația publică, și-a creat relațiile și chimia cu mulți dintre partenerii cu care a luat contact, iar din mandatul al doilea a reușit să pună în aplicare ceea ce a văzut și trebuie să acceptăm că Oradea este un oraș model pentru foarte mulți dintre noi, cum de altfel, comuna Ciugud poate fi un model pentru multe comune din Romania”.

(E).

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/