Cazul primarului Torma, comentat de Liviu Almăşan: „Ştiu că sunt interese peste tot, însă democraţia şi decizia majorităţii trebuie respectate!”

Anularea mandatului de primar al lui Adrian Torma, câștigător al alegerilor locale de la malul Dunării din partea alianței PSD-Pro România, îl determină pe reprezentantul partidului condus de Victor Ponta în orașul de pe Valea Carașului să atragă atenția că cele întâmplate la Moldova Nouă pot fi trecute sub umbrela unicității, așa ceva nemaipomenindu-se până acum, însă dă de înțeles că, dincolo de interesele de culise, democrația și decizia majorității ar trebui să aibă ultimul cuvânt.

„Numai la noi se poate întâmpla așa ceva. E un lucru unicat. Este prima prima dată în ultimii 30 de ani când asistăm la o astfel de situație. Eu știu că sunt interese peste tot, dar cred că democrația ar trebui respectată, fie că ne convine, fie că nu ne convine, la fel și hotărârea majorității”, a explicat, pentru expressdebanat.ro, Liviu Almășan.

Vizavi de anomaliile aduse în discuție de tabăra liberală cu privire la desfășurarea procesului electoral, anomalii care duc cu gândul la fraudarea alegerilor și care au convins BEC-ul în privința rechemării la urne a cetățenilor în data de 11 octombrie, omul de afaceri din Oravița a subliniat: „În privința fraudării, părerea mea este că trebuie făcute cercetări. Dacă vor fi găsite metodele prin care s-au fraudat alegerile, atunci, da, într-adevăr, se poate face contestație, iar în baza acesteia electoratul să fie rechemat la urne, altfel este aberant”.

Referitor la imposibilitatea lui Adrian Torma de a participa la alegerile din 11 octombrie, omul a cărui experiență în administrație depășește două decenii, a mai precizat:

„Nu cred că ar mai trebui luat în considerare acest aspect din moment ce candidatura domnului primar a fost, mai întâi, respinsă, apoi acceptată. Nu mi se pare corect! Dacă au considerat că nu poate candida, Adrian Torma nu trebuia să apară pe buletinele de vot, însă, cum acest drept i-a fost redat și a reușit să câștige alegerile, nu cred că trebuie să revenim la această discuție. Repet, dacă se dovedește că au existat nereguli în cadrul votului din 27 septembrie, atunci părerea mea este că alegerile trebuie reluate, dar cu toți competitorii înscriși pentru șefia administrației publice locale din Moldova Nouă”.