Adrian Torma, în ultima zi de campanie: „Votaţi omul care a avut curaj să lupte pentru comunitate şi care nu a plecat din oraş! Comunele din Clisură sunt un exemplu al continuităţii”

Plimbat în fața instanțelor de judecată din cauza unor erori materiale identificate în dosarul de candidatură, depășind cu brio tertipurile puse la cale de adversarii politici care „au sperat că pot câștiga la masa verde”, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, le transmite cetățenilor săi că e gata să câștige inclusiv războiul, însă, de data aceasta, victoria nu mai stă doar în forţele-i proprii, ci și în curajul tuturor celor dispuși „să voteze cu inima” pentru „continuitate”.

„Ne aflăm în ultima zi de campanie electorală, o campanie electorală care, pentru mine și echipa PSD-Pro România, a început ceva mai târziu și asta pentru că s-a-ncercat eliminarea noastră din competiția electorală într-un mod nedemocratic. Cu toate acestea, democrația a reușit să-nvingă, atât în România, cât și în Moldova Nouă, iar astăzi pot să mă adresez dumneavoastră și să vă cer votul pentru încă un mandat. Am avut parte de o campanie extrem de grea, o campanie complicată în care am fost jignit, jignirile vizând inclusiv familia mea, colegii mei, dar acea gândire pozitivă, pe care încerc să o implementez atât în cadrul administrației publice locale, cât și în echipa de partid, a funcționat și am reușit să rămânem calmi la toate acuzele și jignirile care ne-au fost aduse”, a explicat Adrian Torma vizavi de modul în care au decurs lucrurile în luna dinaintea alegerilor locale.

„Promisiunile deșarte ale taberei oculte

Asemeni omului singur care luptă împotriva tuturor, primarul în exercițiu al orașului de la malul Dunării le aduce aminte oamenilor că nu a dat bir cu fugiții, așa cum au făcut-o predecesorii săi, acesta preferând să înfrunte orice situație în detrimentul unui trai confortabil în marile orașe ale țării. Mai mult decât atât, deși nu a avut sprijin guvernamental decât într-o perioadă scurtă de timp, totuși Adrian Torma a ținut să puncteze că are în spate nenumărate proiecte, unele implementate, altele în curs de implementare, dar cel mai important, acesta a atras atenția că prioritatea sa rămâne subiectul care reușit să-i înverșuneze pe unii împotriva altora, totul din cauza unor vorbe aruncate electoral: subiectul locurilor de muncă.

„În ultimul timp, văd, în tabăra adversă, o tabără ocultă cu oameni de la toate partidele politice, o tabără cu oameni care au mai fost primari, o echipă care are un singur țel: să-l dea jos pe Adrian Torma, fără un plan concret, doar cu niște promisiuni deșarte. Vă îndemn să votați cu înțelepciune. Votați omul care a avut curajul să iasă din starea de confort și să lupte pentru comunitate pentru că asta face un primar – luptă pentru cetățeni, el nu pleacă din oraș, ci luptă pentru ei. Vă îndemn să votați curajos un om care a început investiții în toate domeniile de activitate, fie că vorbim de învățământ, cultură, sănătate, turism. Aici pot să vă spun că, pentru prima dată, Moldova Nouă are deschis un punct vamal nou – punctul de trecere a frontierei cu bacul. Am investit în infrastructură. Pentru prima dată avem alei în Moldova Nouă, avem asfalt în Moldova Nouă. Sunt un primar care a avut curajul să dezvolte proiecte europene. În acest moment avem zece proiecte europene în implementare, în valoare de 23 de milioane de euro. Avem început, pentru prima dată în istoria orașului, un bazin de înot și multe proiecte care se vor dezvolta. Și, da, vor veni și locurile de muncă pentru că acest aspect reprezintă una din prioritățile mele și o să avem surprize plăcute în viitorul apropiat, dar în același timp vă îndemn să dați continuitate”, a scos în evidenţă social-democratul.

Oradea și Clisura Dunării au dat continuitate

Cum nu a reușit să ofere soluții tuturor problemelor și doleanțelor cetățenilor pe care îi conduce, șeful administrației publice locale de la malul Dunării atrage atenția că acest lucru este aproape imposibil de îndeplinit într-o perioadă scurtă de timp, însă dă de înțeles că are capacitatea de a reuși să se ridice la nivelul așteptărilor, dacă electoratul îi va acorda încă o dată votul încrederii. Ca atare, în susținerea ipotezei, Adrian Torma pleacă atât de la cazul primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, cât şi de la cel al edililor din Clisura Dunării :

„Moldovan Nouă, în ultimii 30 de ani, nu a dat continuitate primarului în funcție și a încercat un vot negativ. Astăzi vă-ndemn și vă rog să votați continuitatea. Aici am să vă dau câteva exemple de bun augur, exemple care poate vor cântări în decizia dumneavoastră de duminică. Primarul municipiului Oradea, după trei mandate, a reușit să pună UAT-ul la punct, iar după primul mandat, întotdeauna a spus că le mulțumește cetățenilor pentru că l-au votat pentru mandatul doi. Nici el nu a reușit să facă mare lucru fără continuitate. Avem de asemenea primarii tuturor comunelor din Clisura Dunării. Sunt la al șaselea, al cincilea, al patrulea mandat, unii poate la al doilea. Toți au reușit să dezvolte comunitățile lor după două, trei, patru mandate. Vă îndemn să aveți același curaj, să dați votul continuității. Duminică, mergeți și votați cu inima! Mergeți cu o gândire pozitivă. Votați Adrian Torma și alianța PSD Pro-România – la Consiliul Local”, a mai transmis edilul-șef.

(E).