Grindeanu: Nu s-a mai întâmplat așa ceva în 30 de ani, s-au împărțit bani doar pe criteriu politic! M-ar fi arestat în ședința de Guvern!

Guvernul Orban n-a ținut cont de nevoile oamenilor și primăriilor din Caraș-Severin atunci când a repartizat din Fondul de rezervă sumele necesare deblocării situației acolo unde pandemia de coronavirus a secătuit bugetele locale. A contat doar culoarea politică a primarului!

Fost premier, actualul prim-vicepreședinte PSD, Sorin Grindeanu, a criticat dur gestul incalificabil al premierului Orban și și-a imaginat ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul mandatului său banii ar fi fost atât de colorați politic. „Dacă aș fi făcut o astfel de Hotărâre de Guvern legată de Fondul de rezervă, aflat la dispoziția primului-ministru, fără niciun fel de criterii, cred că eram arestat încă din ședința de Guvern. E pentru prima dată în 30 de ani când se împart banii așa, fără niciun fel de criteriu, decât cel politic. Dacă făceam ceva de tipul ăsta, eram arestat în ședința de Guvern”, a comentat Grindeanu.

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a precizat că administrației județene nu i s-a repartizat nici măcar un leu. „Primăriile conduse de PSD au primit câte 250.000 de lei, cele conduse de PNL, câte 700, 800 sau 900.000. E o diferență considerabilă, a contat doar coloratura politică, nu nevoile oamenilor și ale primăriilor. Guvernul PSD făcea repartizarea banilor pe baza unei formule, exista un criteriu transparent, ce-i drept și acela discutabil, dar în niciun caz nu se proceda așa”, a precizat președintele Hurduzeu.

(E)