Vizită la nivel înalt pe Valea Bistrei. Vizată firma Omya Calcita din Voislova

Ambasadorul Elvetiei in Romania, Excelenta Sa Arthur Mattli a efectuat o vizită de lucru la compania Omya Calcita din comuna Voislova, judetul Caras-Severin, zilele trecute.

Scopul vizitei a fost înțelegerea activității companiei și impactul pe care Omya îl are in economia locală și cea națională, precum și situația colaborării între Omya și autoritățile locale.

Mai întâi Excelenta Sa Arthur Mattli a vizitat fabrica Omya urmată de o întalnire la Primăria Rusca Montană, după care a fost prezent la cariera de marmură Ruschita, unde firma Omya deține o licență de exploatare și apoi a fost invitat la Primaria comunei Zăvoi.

Au avut loc intâlniri cu edilii locali din Rusca Montana, Adorian Solomonesc, și respectiv Zăvoi, Doru Iustin Cîrdei, discutandu-se situația actuală, planurile de viitor pentru cresterea nivelului de trai ale comunităților, precum și nivelul serviciilor oferite de autoritățile locale cetățenilor. Excelenta Sa Arthur Mattli a înaintat propuneri de idei de afaceri:

Vizita la Omya Calcita în Voislova și in Rusca Montană a fost pentru a înțelege importanța și provocările producției de minerale industriale și, de asemenea să vedem producția la cea mai înaltă calitate din România. În plus, această vizita mi-a permis să văd completarea cu succes a proiectelor de responsabilitate socială în Caraș-Severin”, a declarat Ambasadorul Elvetiei in Romania, Excelenta Sa Arthur Mattli.


La randul său conducerea firmei Omya s-a angajat să fie în continuare un reprezentant de onoare al spiritului antreprenorial elvețian în România, cu un accent pus pe eficiența economică și investitii dar și pe sprijinirea comunității locale din care face parte și nu în ultimul rând pe protejarea mediului.