Cosiliul Local Oraviţa, în viziunea reprezentantului Pro România: „Avem discuţii cu PNL şi PMP în vederea unei majorităţi constructive. Gata cu şedinţele în cerc restrâns!”

Chiar dacă a fost reales primar al orașului Oravița, viitoarele proiecte inițiate de edilul Dumitru Ursu nu vor putea cunoaște materializarea dacă PSD nu va avea un partener de nădejde în cadrul Consiliului Local și asta pentru că astăzi numărul de mandate obținute de social-democrați în CL se conturează în jurul cifrei șase, pe când, în urmă cu patru ani, PSD-ul bifa un număr de unsprezece reprezentați la masa decizională.

În ciuda faptului că nu se cunoaște cine va fi viitorul viceprimar al administrației publice locale de pe Valea Carașului, reprezentantul partidului condus de Victor Ponta, Liviu Almășan, a subliniat că poartă discuții atât cu liberalii, cât și cu cei de la PMP, scopul fiind obținerea majorității în cadrul Consiliului Local, majoritate care, într-adevăr, să urmărească binele orașului:

„Purtăm discuții cu reprezentanții partidelor cu care am putea face opoziție și care cred că sunt de bună credință, respectiv PNL și PMP. Sperăm să ajungem la un numitor comun și să putem pune un viceprimar din partea noastră, a opoziției. E timpul să spunem gata şedinţelor în cerc restrâns! Evident că ne dorim obținerea majorității, asta pentru ca primarul să nu mai poată lua hotărâri fără să consulte celelalte formațiuni.”, a explicat Liviu Almășan.

Referitor la motivele pentru care majoritatea alcătuită din PNL, Pro România și PMP ar trebui să cunoască materializarea, omul de afaceri a detaliat:

„Acest parteneriat este vital pentru ca deciziile luate să aibă la bază consultarea tuturor partidelor. Știți foarte bine că, în mandatul trecut, social-democrații au avut un număr de unsprezece consilieri, iar ședințele de Consiliu Local se țineau în cerc restrâns. Noi sperăm să facem această opoziție constructivă și să luăm într-adevăr hotărâri care să fie spre binele orașului. Ținem neapărat să se vadă transparența, adică toate proiectele votate să poată fi văzute de către cetățeni. Nădăjduim într-o majoritate care să hotărască toate lucrurile corecte care s-au prezentat în campanie”.