Eugen Băleanu se abţine să comenteze cazul primarului Torma: „E prematur să ne hazardăm în declaraţii”

Președintele Partidului Verde de la malul Dunării, Eugen Băleanu, unul din competitorii înscriși în lupta din 27 septembrie pentru șefia Primăriei Moldova Nouă, preferă să nu comenteze pe marginea telenovelei politice de la malul Dunării în care rolul principal i-a fost atribuit primarului reales, Adrian Torma, politicianul preferând să vadă o decizie finală scriptică a organelor abilitate, atât în privința reluării procesului electoral, cât și în privința imposibilității edilului Torma de a mai fi ales.

Chiar dacă răsturnarea de situație în cadrul spectrului politic din orașul aparținător Clisurii Dunării – reluarea alegerilor locale, fără candidatul alianței PSD-Pro România, în urma Hotărârii BEC – ar însemna o șansă incredibilă pentru ca liderul verzilor să ocupe scaunul de edil-șef în următorii ani, totuși omul de afaceri preferă cumpătarea, acesta mizând pe ideea conform căreia niciodată „planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg”.

„Nu vreau să mă hazardez în declarații înainte de a fi cazul. E prematur. Din câte am înțeles, BEC a hotărât atât anularea alegerilor pentru funcția de primar al orașului Moldova Nouă, cât și scoaterea din joc a edilului Torma cu ocazia următorului proces electoral. În același timp, am aflat că social-democrații au contestat în instanță Hotărârea BEC. Ca atare, ar trebui să vedem care va fi răspunsul dat contestației înaintate de către domnul Torma. De ce? Pentru că așa ne-am hazardat și în momentul în care i-a fost respinsă candidatura, ca mai apoi să ne trezim cu dumnealui pe buletinele de vot”, a ținut să transmită Eugen Băleanu.