Eugen Băleanu, despre posibila fraudare a votului la Moldova Nouă: „Dacă BEJ a validat candidatura domnului Torma, mă gândesc că nu mai avem ce să discutăm”

Având în vedere poziția liderului PNL din orașul de la malul Dunării, Ion Chisăliță, candidatul formațiunii pentru șefia Primăriei Moldova Nouă în data de 27 septembrie, privind existența unor anomalii în cadrul procesului electoral, președintele Partidului Verde, Eugen Băleanu, competitor la rându-i pentru scaunul de edil-șef, a dat de înțeles că nu se poate pune problema fraudării votului din moment ce BEJ-ul a validat candidatura reprezentantului alianței PSD-Pro România pentru funcția de primar.

„Dacă Birou Electoral Județean a validat candidatura domnului Torma, mă gândesc că nu mai avem ce să discutăm. Nu știu ce anume contestă domnul Chisăliță, dar, dacă dumnealui are dovezi, să le prezinte și atunci vom vedea rezultatul. Din punctul meu de vedere, alegerile s-au derulat ca la carte, fără a intra în discuție ideea de fraudare”, a explicat omul de afaceri.

Liderul verzilor a mai ținut să puncteze că opțiunea electoratului trebuie respectată și acceptată ca atare, menirea fiecărei formațiuni angrenate în competiție fiind aceea de a identifica motivele pentru care a ajuns într-o anumită situație:

„Și eu aș putea acum să fac zarvă mare vizavi de faptul că am avut un scor dezastruos, dar nu este cazul, întrucât cunoaștem foarte bine motivul pentru care am ajuns în această situație: noi l-am promovat pe Ion Chisăliță, nu pe Eugen Băleanu”.