Primăria, pas pentru a realiza piste de biciclete sub două poduri din Timișoara

Primăria Timișoara vine în sprijinul iubitorilor mersului pe două roți. Astfel, instituția a încheiat un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar în vederea asigurării continuității pistei de biciclete sub Podurile Dacilor și Șaguna, pe malul râului Bega.

Iubitorii mersului pe două roți vor putea să se plimbe pe pista de biciclete de pe malul Begăi fără a mai fi nevoiți să urce pe carosabil. Primăria Timișoara anunță că a încheiat un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea amenajării pistelor de biciclete sub Podul Dacilor și Podul Șaguna. Totul cu scopul de a se asigura continuitate pentru bicicliștii care aleg pedalatul pe malul râului Bega.

Municipiul Timișoara are un bogat coridor pietonal și velo, de tip promenadă, pe malul râului Bega. Acest spațiu a fost valorificat și redat cetățenilor, inclusiv prin piste de biciclete care să-l străbată. Rețeaua respectivă se întinde și în afara teritoriului Timișoarei, până la granița cu Serbia. Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se află în partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat între strada Dacilor, respectiv Piaţa Badea Cârţan – până la Podul Şaguna – situat între Calea Dorobanţilor și strada Andrei Şaguna. Subtraversarea podurilor va fi destinată pietonilor și bicicliștilor”, a informat Primăria Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Contractul prevede ca pistele să fie de minimum 1,5 metri pe sens și bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, dacă este posibil. Proiectantul care a câștigat licitația este Pod Proiect SRL, care va avea la dispoziție două luni de la emiterea ordinului de începere pentru a finaliza documentația. Valoarea contractului se ridică la aproape 100.000 lei, cu TVA inclus.

banner 970 x 250