Dominic Fritz respinge ideea „dezvoltării în forță” a Timișoarei și vrea să implementeze un nou sistem în care, spune el, primează calitatea investițiilor. Edilul local și-a exprimat nemulțumirea cu privire la greșelile care s-au făcut la nivel de proiectare la investiția de pe strada Grigore Alexandrescu.
În octombrie, Nicolae Robu, la acea dată primar în funcție, declara că lucrările de pe Grigore Alexandrescu bat pasul pe loc din cauza unor stâlpi de curent ce ar fi trebuit să fie mutați de compania Enel.
Șantierul a fost deschis în luna iulie, iar constructorul își asumase la acea dată că termină treaba în aproximativ opt luni. Este vorba de amenajarea unui tronson de 800 de metri, între Calea Aradului și Calea Torontalului, cu două benzi de circulație pe sens și o intersecție cu sens giratoriu. La ieșirea din sensul giratoriu dinspre Timișoara spre Sânnicolau Mare, pe Calea Torontalului, în plan este construcția unui podeț cu lungimea de 24 metri.
„Problema este cu acei stâlpi care nu au fost incluși în proiect și de aia s-au oprit aceste lucrări, după ce în campanie au fost pornite. Vedem ce putem face, dacă trebuie refăcut proiectul, cine suportă aceste costuri și așa mai departe. Dacă m-ați întreba care este schimbarea cea mai mare pentru care ne luptăm aici din interior este că trebuie să trecem de la o abordare de dezvoltare grăbită – în forță, la o calitate scăzută, în care se fac multe greșeli la nivel de proiectate, la nivel de licitații, de caiete de sarcini, de contractare, greșeli care ulterior se plătesc – la o abordare unde primează calitatea investițiilor, mentenanța lor. Asta e o schimbare de abordare care costă energie, dar merită, chiar dacă uneori asta înseamnă că proiectele, momentan, până când instituim un nou ritm, un nou sistem de asigurare a calității, merg mai rar înainte.”, a declarat primarul Dominic Fritz.
În prezent, în Timișoara sunt patru mari șantiere în lucru: cel de pe strada Mareșal Constantin Prezan, bulevardul Sudului, Drumul Boilor și Grigore Alexandrescu. Șantierele, în administrația Fritz, sunt urmărite de viceprimarul Ruben Lațcău și de consilierul personal al primarului, Rudolf Graf. Dincolo de asta, o schimbare de abordare este luată în calcul și în ceea ce privește zona verde a Timișoarei.
„Am avut discuții cu Direcția de Mediu, societatea Horticultura și Asociația Peisagiștilor, am abordat problema toaletării copacilor și am convenit că la începutul anului vom face un atelier de lucru comun în care încercăm să revizuim toate strategiile în această speță. O să facem în curând și o licitație pentru registrul spațiilor verzi.”, a mai explicat Fritz.