Lucrările de pe Grigore Alexandrescu bat pasul pe loc. Explicația primarului în funcție

Lucrările sunt cu mult în urmă pe strada Grigore Alexandrescu din Timișoara, afirmă primarul în exercițiu Nicolae Robu. Potrivit acestuia, dacă firma constructoare nu se va mobiliza, i s-ar putea imputa neonorarea contractului. 

În luna iulie a fost amenajat șantierul pe Grigore Alexandrescu, iar constructorul și-a asumat că își termină treaba în aproximativ opt luni. La mijlocul lunii august, Nicolae Robu anunța că lucrările s-au oprit pentru ca Enel „să își schimbe un cablu”.

Din 21 septembrie, timp de 30 de zile, pe tronsonul cuprins între Calea Torontalului și strada Augustin Coman este închis traficului. Iar în 2 octombrie, pentru câteva ore, traficul rutier a fost închis între Augustin Coman și Calea Aradului, „în vederea relocării cablurilor electrice în cadrul lucrărilor de modernizare a străzii Grigore Alexandrescu”.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Pe Grigore Alexandrescu nu merge treaba din cauza companiei Enel. (…) Ei sunt cei care blochează lucrările. Superconstruct s-a mobilizat, ar fi vrut să lucreze, dar pe tronsonul de la Calea Torontalului până unde e acea ramificație, trebuie mutat cablul subteran. Problema este că de acolo până pe Calea Aradului e plin de stâlpi care nu au fost clintiți și aceștia trebuie să dispară. Dacă după ce se întâmplă aceste lucruri nu se va mobiliza firma Superconstruct, atunci ei i se poate imputa neonorarea așa cum ar fi trebuit a contractului. Poate ar fi putut să facă ceva mai mult. Lucrările sunt foarte înapoiate. Cetățenii din zonă sunt nemulțumiți și pe bună dreptate.”, a declarat acum Nicolae Robu.

Lucrările de pe Grigore Alexandrescu cuprind un tronson de 800 de metri, între Calea Aradului și Calea Torontalului. Strada ar urma să fie amenajată cu două benzi de circulație pe sens și o intersecție cu sens giratoriu. La ieșirea din sensul giratoriu dinspre Timișoara spre Sânnicolau Mare, pe Calea Torontalului, în plan este construcția unui podeț cu lungimea de 24 metri. 5,5 milioane de lei fără TVA costă lucrările făcute de Superconstruct, estimate inițial să dureze opt luni.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/