Claudiu Chira: „Grădina Zoologică trebuia închisă de mai multă vreme. Fostul primar nu a venit niciodată acolo”

Gradina zoo din Timisoara, inchisa

Fost administrator al grădinii zoologice din Timișoara, viitor parlamentar PNL de Timiș, Claudiu Chira a declarat că în parcul cu animale nu s-au mai făcut investiții de 13 ani și că, deși l-a invitat pe fostul primar Nicolae Robu de mai multe ori în grădină, acesta nu a venit niciodată. 

Claudiu Chira a fost administratorul grădinii zoologice, aflată în subordinea Direcției pentru Mediu din Primăria Timișoara, în perioada 2014-2018.

„Trebuia închisă de mai multă vreme, pentru că acolo nu s-au făcut investiții cred că de la deschidere, din 2006-2007, când s-a remodernizat. Singurele investiții s-au făcut în baza unor parteneriate cu parteneri privați din oraș, Cât am fost acolo, patru ani de zile, fostul primar nu a venit niciodată în grădina zoologică. L-am chemat de foarte multe ori, s-au făcut propuneri de rectificare bugetară, am cerut buget în fiecare an și am fost refuzați. Acela a fost și motivul pentru care, în 2018, am luat decizia să plec, pentru că deja mă luptam cu morile de vânt.”, a declarat Claudiu Chira, în cadrul unei conferințe de presă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Grădina zoologică a fost închisă în urmă cu trei săptămâni, din dispoziția primarului Dominic Fritz, pentru că animalele nu erau îngrijite corespunzător. Grădina va fi deschisă după ce va fi refăcută din temelii. Până atunci, animalele vor fi mutate în alte spații similare din țară și din Europa. În urmă cu două luni, cangurii de la Zoo au murit, sfâșiați de câini, iar recent, un  cerb tânăr a murit, fiind bolnav.

CITEȘTE ȘI: Grădina Zoologică din Timișoara se închide! „Nu este deloc acceptabilă, nu s-au mai făcut investiții de ani întregi, nu există un management profesionist”

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/