Donează o sumă minimă pentru o faptă mare. Un copil se va putea conecta la orele online

O campanie din online face pași mărunți, dar siguri, spre o cauză nobilă în prag de sărbători. Revista faptelor bune, În Bine, și ONG-ul BrightEd, care sprijină copiii care nu au acces la orele online, formează un tot unitar care, printr-un act de donație minimă, va clădi o treaptă din educația unui copil.

Pentru gestul de generozitate, echipa de voluntari În Bine va trimite o felicitare digitală unei persoane dragi sau unui apropiat. Pașii pentru a participa la campanie sunt foarte simpli: după donația de minimum 10 lei și completarea formularului cu detaliile plății, cei de la În Bine așteaptă numele destinatarului felicitării virtuale, iar mai departe, voluntarii vor pregăti un mesaj plin de căldură pentru cineva drag celui care a donat. Donația de cel puțin 10 lei contribuie la achiziționarea cartelelor de Internet, de care ONG-ul BrightEd se ocupă, pentru a fi distribuite elevilor alături de device-uri recondiționate. În paralel, cei de la BrightEd au o campanie de strângere de device-uri, chiar și utilizate, dar în stare bună de funcționare, pe care ulterior să le doneze alături de cartelele de Internet. Urmărește povestea lor aici.

Donațiile se pot realiza până în 23 decembrie inclusiv, în contul RO82 BACX 0000 0012 5206 0000, cu mențiunea „PENTRU BRIGHTED”, deschis în RON la Unicredit Bank, Sucursala Petroșani. Date pentru transfer și titular de cont – Nume: FUNDATIA NOI ORIZONTURI, adresa: bd. Păcii Bl. 5 Ap. 9, LUPENI, HUNEDOARA, 335600, ROMÂNIA.

În Bine și BrightEd s-au asociat pentru a oferi copiilor o șansă la un viitor mai bun și pentru a preveni abandonul școlar în contextul pandemiei.

„Abandonul școlar a crescut și mai mult în contextul pandemiei. Mulți elevi nu au device-urile necesare pentru a se conecta la orele online sau nu au conexiune la Internet. Noi am dorit să mergem către BrightEd pentru că este un proiect realizat de către elevi de liceu și așa putem noi, ca studenți, să îi încurajăm să le ofere celor mai mici acces la o educație mai bună. Este un proiect nou apărut, chiar în luna septembrie. A realizat deja ateliere fizice pentru 76 de elevi din trei sate din Prahova, Neamț și Mureș. Ei pun accent și pe ateliere, deci nu doar donăm și atât. BrightEd fac și ateliere în toată țara în care îi introduc pe elevi în mediul digital, îi învață despre siguranța pe internet, despre cyberbullying și le arată partea educativă a online-ului.”, a declarat Erika Iszlai, voluntar În Bine, pentru expressdebanat.ro.