Fundaţia Comunitară „Banatul Montan” susține strângerea de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19

Secţia de Urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa are un aliat puternic pentru a putea ţine piept situaţiei actuale extrem de dificile.

O amplă campanie de strângere de fonduri pentru a susţine Secţia de Urgenţe din cadrul unităţii medicale reşiţene a fost demarată la mijlocul acestei luni. Fundaţia Comunitară „Banatul Montan” și-a propus, într-o primă fază, să colecteze 82.000 de lei, sumă cu ajutorul căreia să achiziționeze următoarele echipamente: ventilator portabil – 2 buc, defibrilator – 1 buc, monitor triaj – 2 buc, aparat EKG12 – 2 buc, injectomate – 2 buc, termometru cu infraroşu – 2 buc. Din fericire, așteptările au fost depășite!

Situația a fost mult mai bine înțeleasă datorită discuțiilor purtate cu personalul medical. Astfel, inițiatorii campaniei au luat act de întregul proces al gestionării unei astfel de crize, dar și de nevoile stringente ale Spitalului într-o astfel de situație. „Am ajuns să discutăm cu medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe despre întregul circuit de tratare al pacienților diagnosticați cu COVID-19 și am învățat că procedura medicală impune trecerea pacientului prin alte două secții pe lângă cea de urgențe și anume: secția de boli infecțioase și cea de terapie intensivă”.

Dotările cu aparatură și consumabile atât pentru secţia de Boli Infecţioase, cât şi pentru secţia de Terapie Intensivă fiind insuficiente pentru a face față nevoilor curente, s-a alocat o parte din bani pentru achiziționarea de consumabile pentru secţia de Boli Infecțioase, urmând ca echipamentele să poată acoperi necesarul pentru următoarele câteva săptămâni. Medicii din cadrul Secției UPU-SMURD au fost de acord ca eforturile să se concentreze pentru a ajuta și secția de Anestezie şi Terapie Intensivă, care are în dotare 30 de paturi și unde e nevoie de multe lucruri esențiale pentru supraviețuirea pacienților în stare gravă: aparate de ventilație mecanică, seringi automate (injectomate), monitoare, pompe volumetrice și altele.

Doar câteva dintre bunurile vitale achiziționate în cadrul campaniei până acum:

Astfel, cu acordul medicilor de la UPU, suma care va fi strânsă peste targetul iniţial de 82.000 de lei va fi redirecţionată pentru a se constitui într-un fond de urgenţă care va fi folosit pentru dotarea spitalului şi în folosul comunității.

Suma colectată până acum depășește 176.000 de lei, însă campania continuă!

Pentru transfer bancar, donaţiile se pot face în conturile:

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BANATUL MONTAN, CIF: 42110580, număr de înregistrare în Registrul entităţilor/unităţilor de cult: 1/30.01.2020

Cont RON: RO05BTRLRONCRT0533201001

Cont EURO: RO52BTRLEURCRT0533201001

Pentru contracte de sponsorizare: contact@fundatiacomunitarabanatulmontan.ro.

„Revenim la mesajul inițial cu care am lansat acest apel. Această campanie nu este despre ce merge prost în România. Această campanie e despre CE PUTEM FACE NOI CA ȘI COMUNITATE ACUM pentru a preveni un deznodământ dramatic al unei situații deja extrem de serioase”, transmit inițiatorii.

Campania de strângere de fonduri pentru lupta împotriva COVID-19, susţinută de Fundaţia Comunitară „Banatul Montan”, a fost iniţiată de Mihaela Sârbu (șefa de secție UPU-SMURD), împreună cu dr. Emil Bunda, Loredana Fărcăşescu (Asistent Social) şi Iulia Baica.

Fundația Comunitară „Banatul Montan” este o organizație independentă, apolitică, transparentă și sustenabilă ce vine în întâmpinarea nevoilor comunității din zona Banatului Montan. Obiectivul FCBM este acela de a mobiliza resurse din interiorul comunității pentru a susține cauze care răspund nevoilor identificate și care pot produce schimbări pozitive pentru comunitatea locală.