„Vai de capul nostru! Incompetența se plătește, dar din păcate o plătește omul neajutorat!

explo 1000x200

Cărășenii se așteaptă la ce e mai rău după ce spitalele din Timișoara se declară sufocate și n-ar mai primi decât cazuri excepționale din alte județe, iar unitățile medicale din Reșița și Caransebeș au multe lipsuri, care s-ar putea dovedi vitale mai ales într-un vârf al pandemiei de COVID-19!

Deputatul Ion Mocioalcă urmărește de la București, unde se află în autoizolare, situația complicată din Caraș-Severin și încearcă să dea o mână de ajutor autorităților județene, subliniind că Pro România a lăsat politica pe plan secund, acum fiind nevoie de un front comun împotriva COVID-19. „Dacă într-adevăr Timișoara se închide pentru pacienții din alte județe, care e capitala regiunii și centru medical universitar și de cercetare, ne așteptăm la vremuri grele pentru Caraș-Severin. De aceea, decidenții, începând de la Guvern, care trebuie să aibă o viziune de ansamblu, și continuând cu factorii de decizie din județ, Prefectură, Consiliul Județean, trebuie să ia măsuri urgente pentru a putea să facă față acestei crize. Nu putem plimba bolnavii de la o localitate la alta. Constat cu neplăcută surprindere că se mizează doar pe niște relații personale, pe sponsorizări, pe inițiativa privată, care știm foarte bine că în Caraș-Severin este foarte slabă. Atenție, vin vremuri grele și nu putem pune vechea placă: Știți, ne-a prins nepregătiți!”, a declarat secretarul general Pro România pentru expressdebanat.ro.

Mocioalcă subliniază că nicio scuză a autorităților nu are susținere, atât timp cât despre pandemia de coronavirus Guvernul fusese anunțat încă din luna ianuarie, de către Organizația Mondială a Sănătății. În plus, scuzele nu ajută la nimic în acest moment critic. Acum e nevoie de soluții. „Se vorbește despre această criză de mult timp, nu putem spune că ne-a prins pandemia nepregătiți. Ce să mai vorbim de aparatele de ventilație când noi nu avem măști și combinezoane și încercăm să rezolvăm cu 5, 10 sau 20 pe niște relații personale?! Vai de capul nostru! Incompetența se plătește, dar din păcate nu o plătesc guvernanții, ci românii, o plătește populația și mai ales omul neajutorat!”, a concluzionat Mocioalcă. 

banner 970 x 250