Nedeile din Moldova Nouă și Moldova Veche – anulate din cauza COVID-19: „S-au amânat Jocurile Olimpice. Nu cred că ar trebui să ne supărăm că vom renunţa la anumite evenimente culturale”

explo 1000x200

Tradiționalele evenimente organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale atât în Moldova Nouă, cât și în comunitatea sârbă din Moldova Veche vor fi anulate ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, primarul orașului de la Dunăre, Adrian Torma, fiind de părere că această decizie nu trebuie să supere pe nimeni, întrucât acum sănătatea oamenilor este cea care primează.

„Dacă, la nivel mondial, datorită situației nemaiîntâlnite până acum, s-a decis amânarea Jocurilor Olimpice, eveniment polisportiv care se desfășoară o dată la patru ani, nu cred că noi ar trebui să ne supărăm că în acest moment vom renunța la anumite evenimente culturale.”, a explicat Adrian Torma.

Chiar dacă o parte din locuitorii orașului Moldova Nouă poate vor digera cu greu anularea evenimentelor, șeful administrației publice locale de la malul Dunării reiterează că decizia luată este cea mai corectă, iar sumele de bani care s-ar fi alocat pentru organizarea balurilor ar putea fi direcționate către sănătate, către oamenii necăjiți sau către anumite investiții locale.

„Nu-mi fac neapărat o problemă legată de puținii oameni care vor avea de comentat. Mi se pare o decizie corectă, o decizie înțeleaptă. Resursa financiară pe care am fi alocat-o pentru aceste evenimente, acum, mai bine ar merge către sănătate, către oamenii necăjiți sau către investiții la nivel local.”, a declarat, de asemenea, edilul-șef.