Titus Corlăţean: „Cazul Torma nu mă surprinde! Oameni cu funcţii în instituţiile statului sunt folosiţi în scop politic”

Încercările de a-l scoate din cursa electorală pe edilul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, din cauza unor erori materiale identificate în cadrul dosarului de candidatură, nu reprezintă o noutate pentru senatorul PSD, Titus Corlățean, cel care dă de înțeles că situația la nivel național este mult mai gravă, „PNL-ul folosind în scop politic oameni cu funcții în instituțiile statului”.

Cazul Torma nu mă surprinde! Nu este o surpriză pentru mine ceea ce face partidul de guvernământ, PNL-ul, în plan mai larg. Am văzut în mai multe județe ale țării în care am fost direct, aici nu vorbim de lucruri povestite, asocieri ale nucleelor de conducere PNL cu nucleele de interlopi, la modul foarte direct. Am văzut folosirea unor oameni cu funcții/responsabilități în instituțiile statului, oameni cu putere folosiți în scop politic, ceea ce nu doar că este nedemocratic, dar intră în domeniul penalului. Au fost oameni cu funcții/responsabilități în structurile de poliție, spre exemplu, folosiți împotriva primarilor opoziției, cu amenințări, cu multă presiune pusă. Am văzut aceste lucruri abominabile și la Moldova Nouă. Repet, nu este o surpriză pentru că, dacă guvernarea PNL a încercat printr-un abuz evident să stopeze candidatura lui Adrian Torma și a listei de consilieri locali, ne putem aștepta la orice”, a explicat fostul ministru al Afacerilor Externe cu ocazia vizitei efectuate astăzi în orașul de la Dunăre.

Totodată, social-democratul a adus în discuție și o primă variantă prin care actuala putere, „malefică, imorală și coruptă”, poate fi trasă la răspundere: participarea masivă la vot cu ocazia alegerilor locale din acest an:

„Trebuie să răspundem, și acesta este un îndemn cetățenesc pe care îl fac către toți oamenii în general, râului cu bine, dar foarte hotărâți. Cea mai bună și puternică sancțiune este cea democratică, la vot. Nu-mi rămâne, inclusiv la Moldova Nouă, decât să-i invit pe cetățeni la vot, să le transmit să nu se lase intimidați, să nu dea curs unor lucruri care sunt spuse, așa, printre, rânduri: «Stați acasă, fiți prudenți pentru că e pandemie». Nu! Să-și ia masca de protecție, să se protejeze, dar să vină la vot și să-i sancționeze pe cei care sunt obsedați de putere, de bani și de folosirea instrumentelor statului împotriva adversarului politic. Mă refer aici la guvernanții PNL! Să-i sancționeze cu o ștampilă pusă pe candidații PSD sau pe cei ai alianței PSD-Pro România. Cea mai bună sancțiune este ca oamenii să-i trimită la pensie pe cei de la PNL”.

Sursa foto principal: digifm.ro.

(E).