UPDATE Grădina Zoologică din Timișoara se închide! „Nu este deloc acceptabilă, nu s-au mai făcut investiții de ani întregi, nu există un management profesionist”

Gradina zoo din Timisoara, inchisa

Grădina Zoologică din Timișoara va fi închisă pentru reabilitare. Anunțul a fost făcut de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, care susține că „nu este deloc acceptabilă” pentru că s-au făcut prea puține investiții în ultimii ani, iar bugetul alocat este unul extrem de mic.

„Vrem să închidem Grădina Zoologică ca să dezvoltăm un concept integral. Nu este deloc acceptabilă, nu s-au mai făcut investiții de ani întregi și trăiește la limită, cumva cu un buget extrem de mic, nu există un management profesionist. Chiar dacă muncitorii de acolo se străduiesc să îngrijească animalele, grădina nu este la standarde europene. Acum o lună sau două luni au fost omorâți acei canguri, pentru că avem o problemă cu paza, iar acum avem un cerb bolnav. Am trimis ieri și veterinarul, iar astăzi au mers acolo medicii unui cabinet extern de medicină veterinară. Starea lui de sănătate nu este bună. Este sub supraveghere medicală, iar diagnosticul specialiștilor este indigestie, s-a aglomerat hrană în stomac. Nu sunt veterinar, dar mă tem că pentru acest cerb speranțele nu sunt așa de mari. Subliniez că nu a fost o maltratare specifică aici, dar e clar că situația nu mai poate rămâne așa”, a spus Dominic Fritz.

Situația va fi analizată în următoarea perioadă și se va decide dacă animalele rămân la Timișoara sau vor fi relocate. Se vor purta discuții și cu reprezentanți din orașele înfrățite cu scopul de a se găsi o variantă optimă pentru reabilitare.

„Vom analiza situația până când vom avea un concept de dezvoltare foarte clar, să putem să o redeschidem în calitate de grădină zoologică educativă, modernă, în care conservarea și biodiversitatea să fie prioritare, nu divertismentul. Deci o grădina zoologică modernă, europeană, în care animalele și bunăstarea lor să fie pe primul loc. În Oradea știu că s-a închis în 2010 tocmai pentru a fi reabilitată din temelii și a durat trei ani acest proiect. Acum nu spun că va dura atât și la Timișoara, dar cu siguranță aș vrea să avem o grădină zoologică modernă”, a mai spus edilul.

Nu a fost anunțată data de la care Grădina Zoologică se va închide.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

UPDATE

Cerbul bolnav a decedat.

„Din păcate, cerbul de la Zoo nu a mai putut să fie salvat. Am făcut o mică anchetă din care a rezultat că nu a fost vorba despre maltratarea sau neglijarea lui, ci de o boală de care suferea de trei săptămâni. Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor. Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici. Luăm legătura cu orașele cu care suntem înfrățiți și care au un Zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, să ne ofere sprijin pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene. Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21. În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment, o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare”, a transmis Dominic Fritz.

Sursa foto:http://merg.in/timisoara

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/