Blocaj pe șantierul de pe strada Constantin Prezan, din cauza unei conducte degradate a companiei de termoficare

O conductă veche a Colterm dă peste cap planurile constructorilor care lucrează la strada Constantin Prezan din Timișoara. Specialiștii din primărie propun ca instalația să fie schimbată chiar de compania de termoficare, cu aprobarea aleșilor locali. În cea mai recentă ședință de consiliu local, Nicolae Robu și-a exprimat nemulțumirea că proiectul nu a putut fi supus votului, din cauza unui aviz negativ al Serviciului Juridic.

„Aș vrea să îmi exprim regretul că nu a putut intra la vot și o temă legată de lucrările de pe strada Mareșal Constantin Prezan. Domnul Culiță Chiș a fost la mine să îmi spună că tocmai a primit, inexplicabil din punctul lui vedere, un aviz negativ de la Serviciul Juridic. Era vorba despre efectuarea unor lucrări de către Colterm pe acel șantier. Am fi vrut să asigurăm toate condițiile pentru a se încheia lucrările pe acel prim tronson atacat până la venirea iernii. Dacă Colterm nu poate intra să facă aceste lucrări, în absența unei hotărâri de consiliu local, atunci e cam clară treaba că va veni iarna și acolo va fi tot șantier (…).”, le-a spus Nicolae Robu consilierilor într-o ședință „de îndată”.

În fapt, prin proiectul la care face referire primarul în funcție, aleșii locali ar fi trebuit să aprobe ca cei de la Colterm, prin încredințare directă, să schimbe conducta degradată. Costurile acestei acțiuni ar depăși 4,5 milioane de lei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Lucrările pe fosta stradă Lidia din Calea Girocului au demarat în luna iulie a acestui an. În proiect e prevăzută lărgirea străzii la patru benzi de circulație. De asemenea, vor apărea două sensuri giratorii, vor fi amenajate trotuare, piste de biciclete, locuri de parcare și spații verzi. De lucrările estimate să dureze 16 luni se ocupă Strabag. Costul lucrărilor este de 41,7 milioane de lei cu TVA, iar banii provin de la bugetul local.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/