FOTO. Scorilo, o afacere cu bere bună care înfruntă pandemia

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Comoara Dacilor a ajuns și la Timișoara. Fabrica de bere artizanală Scorilo își face loc printre businessurile românești chiar în Poiana Mărului din județul Caraș-Severin. Pe Mihai Șomfelean, fondatorul Scorilo, l-am găsit la Timișoara, la Expoziția Toamnei, eveniment organizat de CCIAT.

,,Noi am pornit în acest business pe ideea de a face bere de calitate. Eu sunt un iubitor de bere și după mai mult timp de gândire am zis că ar fi bine să începem și noi această afacere, dar nu neapărat oriunde, ci în Poiana Mărului din Caraș-Severin, pentru că este o stațiune extraordinară. Nu este atât de dezvoltată pe cât ar merita, dar am zis că poate întrepătrundem business-ul legat de bere cu Poiana Mărului și reușim să facem și un lucru pentru localnici, să creștem împreună. Am construit acolo o fabrică de bere artizanală care merge pe ideea ingredientelor naturale, stă la fermentat 30 de zile. Punem mare preț pe calitate. Tot ce facem realizăm împreună cu prietenii din Austria.” , ne-a spus Mihai Șomfelean, fondatorul berii artizanale Scorilo.

,,Pandemia ne-a afectat foarte mult, dar mergem înainte” 

Fabrica de bere Scorilo are cinci angajați și colaborează cu un maestru berar din Austria, care vine în permanență în România. Rețeta de bere a fost gândită tot de austrieci: este făcută după specificul apei din stațiune.

Fondatorul spune că pandemia a fost un obstacol clar pentru afacere, mai ales că businessul a apărut pe piață în luna ianuarie a acestui an. Înainte de a se impune restricțiile, fabrica de bere era un reper pentru turiști, care participau la procesul de fabricare și chiar puteau să deguste.

,,Pandemia ne-a afectat foarte mult. Înainte eram fericiți că lumea începea să ne viziteze. Noi lăsam fabrica deschisă pentru cei care doreau să vadă cum se face o bere artizanală și îi primeam în fabrică, dar după apariția pandemiei am sistat toate acestea. Ne găsisem niște prieteni pe zona de HoReCa care au fost forțați să-și închidă businessurile și noi am înțeles că este dificil pentru toată lumea. Avem speranțe și nu închidem, mergem înainte și sunt convins că ne vom adapta.”, a mai spus Mihai Șomfelean.

Berea Scorilo, din Pădurea Mărului, poate fi găsită în lanțul de supermarketuri MegaImage, iar fondatorul declară că se va mai extinde în alte două, în perioada următoare.

1000x100 (3)

 

 

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/