Viitorul deputat PNL de Timiș, Claudiu Chira: „Nu am mâncat cerbul de la Zoo”. Dialogul tragicomic avut cu liderul filialei Alin Nica

Fostul administrator al grădinii zoologice din Timișoara, Claudiu Chira, proaspăt deputat PNL de Timiș, a infirmat informațiile din spațiul public potrivit cărora ar fi ordonat uciderea unui cerb pentru că ar fi vrut să îl mănânce. 

Liberalul Claudiu Chira a fost administrator al grădinii zoologice din Timișoara în perioada 2014-2018. Imediat după alegerile locale, fostul secretar general al PNL Timiș, Alin Popoviciu, propus spre excludere din partid, la acel moment, a declarat în presa locală că pe vremea când era șef la Zoo, Chira ar fi dat ordin să fie omorât un cerb pentru că voia să îl mănânce.

„Acum câțiva ani a apărut aceeași poveste legată de zebra care a murit la grădina zoologică cum că și zebra ar fi fost tranșată și ar fi primit inclusiv fostul primar, domnul Robu, pachet de zebră. Cred că este comestibilă, nu știu, nu am mâncat. Unii mănâncă orice, ați văzut, mănâncă lilieci, mănâncă căței”, a declarat Claudiu Chira, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PNL Timiș.
Alin Nica a fost și el vizat de acuzațiile lui Alin Popoviciu. „Domnul Popoviciu a făcut afirmațiile că era sigur că la Dudeștii Noi a ajuns un pachet. O pulpă de cerb”, a spus Chira.
Viitorul parlamentar neagă acuzațiile care i se aduc și spune că cerbul la care se face referire nu este mort, ci a fost dus la grădina zoologică din Brașov. În locul animalului, parcul din Timișoara ar fi primit „animale mai micuțe, ceva șerpi”.

„Cerbul mare este la grădina zoologică la Brașov, a fost transferat acolo în urma unui schimb de animale. Cel care a murit nu era niciun cerb, era un puiuț, nu avea niciun an. Era rănit de ceilalți membri din turmă din grădina zoologică. Veterinarii l-au tranchilizat și, din ce am înțeles, nu a rezistat protocolului de tranchilizare. Vă dați seama? Cine e dispus să mănânce un cerb bolnav și plin de tranchilizant în el? Cerbul vechi e și acum la grădina zoologică din Brașov. Am primit în schimb animale mai micuțe, ceva șerpi”, a explicat Chira.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Deci nu l-ai tăiat și nu l-ai mâncat?!”, l-a întrebat Alin Nica. Chira i-a răspuns: „Nu, cerbul e la Brașov, se poate verifica. Eventual domnul primar Fritz având acum toate pârghiile la îndemână…”

Grădina zoologică din Timișoara funcționează în subordinea Direcției de Mediu din Primăria Timișoara.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/