Primărița Mihaela Drăgilă, luată la bani mărunți de Ioan Popa

conferinta ocol silvic banatul montan
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Silvicultorii de la „Banatul Montan” se plâng că păzesc pădurile de la Lăpușnicu Mare cu buzunarele goale.

Nemulțumiți că li s-a interzis să picheteze sediul Primăriei Lăpușnicu Mare, angajații Ocolului Silvic Banatul Montan, ocol privat care gestionează 23 de primării din Caraș-Severin și una din Timiș, și-au expus astăzi public problemele în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul instituției din Reșița.

Conferința a fost susținută de șeful ocolului, Mihai Moatăr, și de primarul Reșiței, Ioan Popa, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație.

Principala nemulțumire a conducerii Ocolului Silvic Banatul Montan este legată de datoriile mari pe care Primăria Lăpușnicu Mare le are față de ocol și pe care primarul Mihaela Drăgilă ar refuza să le plătească.

„Protestul public de la Primăria Lăpușnicu Mare al membrilor Ocolului Silvic Banatul Montan a fost interzis de către doamna primar de acolo. Despre ce e vorba?! De la înființarea acestui ocol silvic și până în prezent, am avut mari probleme în a ne recupera banii pentru pază și administrarea zonei de la Lăpușnicu Mare. Cu vehemență, ni s-a refuzat plata acestor servicii. Angajații din spatele meu păzesc din 2018, de la înființarea ocolului silvic, pădurile la Lăpușnicu Mare, undeva la 1.860 de hectare. La un moment dat, s-a acumulat circa un milion de lei datorii către ocol. Am mers în instanță până la Înalta Curte de Casație și Justiție, am obținut o sentință definitivă, executorie, la vremea respectivă. Vorbesc de august anul trecut. Primarul de la Lăpușnicu Mare m-a contactat în vederea obținerii unei păsuiri, a unei eșalonări. Mi-a solicitat o chestiune care s-ar fi întins pe vreo 10 ani. Evident, fără acordul colegilor mei primari, nu puteam să fac acest lucru și era și anti-economic, adică bani pe care noi ceilalți colegi de primării i-am plătit, să-i eșalonăm pe zece ani, și iacă-tă ca am avut dreptate, căci astăzi s-au acumulat din nou datorii de 880.000 de lei”, a declarat Ioan Popa.

Acuzațiile lui Popa sunt dublate de șeful ocolului, care a identificat doar rea-voință din partea primarului Mihaela Drăgilă și nicidecum probleme financiare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Pentru faptul că nu poate să recolteze masă lemnoasă, statul a plătit Primăriei Lăpușnicu Mare, în decembrie 2022, suma de 396.000 de lei. Și în fiecare an, din 2019 și până în 2023, Primăria Lăpușnicu Mare a primit, prin proiectul european de Silvomediu, peste 250.000 de lei. Deci, doamna primar ar fi avut suficienți bani să plătească. Două procese am avut cu Primăria și doar prin hotărâre judecătorească ne-am compensat”, a subliniat Mihai Moatăr.

Primăria Lăpușnicu Mare nu este însă singura rău-platnică. La 31 martie, datoriile Primăriei Iablanița erau de 642.034 de lei, însă, susține Mihai Moatăr, în urma insistențelor venite din partea reprezentantului salariaților, Sorin Peica, primarul Victor Terteleacă a început să plătească și să mai stingă din datorii:

„Ne-am aflat în imposibilitatea de a nu ne lua salariile, luna trecută. Fondul nostru de salariu nu este mare, 210.000 de lei la 39 de angajați, dar din cauza datoriilor, riscam să mergem acasă la familii fără lefuri. Nu e nici normal, nici corect, pentru că muncim, nu stăm. Din fericire, unii primari au înțeles și au început să plătească. Printre aceștia fiind și cel de la Iablanița”.

Primăriile asociate în cadrul Ocolului Silvic Banatul Montan sunt: Goruia, Forotic Ticvaniu Mare Reșița, Lăpușnicu Mare, Carașova, Slatina Timiș, Sasca Montană, Tîrnova, Socol, Brebu Nou, Brebu, Cornea, Naidăș, Șopotu Nou, Ciclova Română, Pojejena, Lupac, Ramna, Dalboșeț, Moldova Nouă, Domașnea, din Caraș-Severin, și Nădrag din județul Timiș.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/