Primarul Caransebeșului dă vina pe Guvernul PSD pentru minusurile din buget. Prima măsură pentru supraviețuire: concedieri!

Primarul Caransebeșului, Felix Borcean, își menține părerea că personalul din Primărie și din serviciile conexe este supradimensionat. Prima măsură pentru a face reduceri de cheltuieli la buget va fi ajustarea organigramei instituției administrative.

S-au auzit voci, în special din partea consilierilor PSD, care nici nu au votat bugetul Primăriei, spunând că nu au ce să voteze, pentru că e un buget de austeritate. Felix Borcean le aduce aminte că acest buget de austeritate se datorează eminamente măsurilor fiscale luate de Guvernul PSD, grupare din care fac parte și consilierii social-democrați din Consiliul Local al Municipiului Caransebeș, care s-au abținut de la votarea bugetului.

CITEŞTE ŞI: Unii vin, alții pleacă. Bate vântul disponibilizărilor în Primăria Caransebeș

„În acest moment se lucrează la organigrama Primăriei. Suntem în faza de așteptare a avizului de transformare a funcțiilor contractuale în funcționari publici. La ora actuală, Primăria și serviciile conexe (Casa de Cultură, Piața Gugulanilor, Biblioteca, SPIR, Poliția Locală) are 170 de angajați. Dacă ar fi să gândesc așa, la rece, fără niciun calcul atent, probabil că ar trebui renunțat la circa 20% din personal și poate chiar mai mult la Serviciul Public de Întreținere și Reparații. Trebuie mai mult organizate lucrurile la un nivel mai performant. Am avut discuții și legate de asfaltări, plombări, pe care le facem noi, dar cu utilajele pe care le avem în dotare lucrările nu sunt de foarte bună calitate și atunci ar fi mult mai bine să apelăm la o firmă care să facă lucrările la o calitate net superioară și cu costuri mai puține. Aici îți pui problema de ce să mai ții atât de mulți muncitori la SPIR, pe un sector care poate fi altfel gestionat. Deci, dintr-un număr de circa 100 de muncitori de la SPIR, se poate reduce chiar la jumătate. Am cerut la șefii de servicii o situație cu fiecare post argumentat și aștept să-l punem în discuție săptămâna aceasta”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: Felix Borcean pregătește restructurări și retrogradări în Primăria Caransebeș! Pe bază de probabilități!