Felix Borcean pregătește restructurări și retrogradări în Primăria Caransebeș! Pe bază de probabilități!

Edilul-șef al Caransebeșului a gândit un set de măsuri prin care să elimine efectele Legii salarizării unitare în instituția pe care o conduce. N-a făcut niciun calcul, dar e convins că va salva bugetul orașului și că vor fi bani și pentru câteva investiții!

Noua grilă de salarizare pentru funcționarii publici îi dă mari bătăi de cap primarului Borcean, care se teme că măsurile Guvernului social democrat vor goli visteria Primăriei Caransebeș. Mai mult de 50 la sută din bugetul pe 2017 se duce pe salarii, astfel că, odată cu aceste majorări, pentru investiții și dezvoltare vor fi și mai puțini bani. „Este o presiune pe bugetul Primăriei, unul și așa destul de sărac anul acesta. Ne dorim o restructurare, dar încercăm să nu afectăm numărul posturilor din Primărie. Restructurare pe servicii, pe departamente se poate realiza. De exemplu, se poate renunța la un post de șef serviciu. Automat nivelul de salarizare al postului respectiv scade. Sau putem comasa mai multe servicii”, a explicat Felix Borcean una din metodele la care s-a gândit pentru ca angajații municipalității să nu plece cu prea mulți bani acasă.

O altă variantă pe care o gândește Borcean ar fi ca un număr semnificativ de angajați să-și caute de lucru în altă parte. Asta deși inițial vorbea despre păstrarea numărului de posturi. „Aș vrea ca lucrurile să stea altfel. Ar trebui făcută o micșorare semnificativă a personalului din Primăria Municipiului Caransebeș. Se poate proceda la o restructurare, de la 170 am putea ajunge la 120-130 de persoane. Chiar la 100! Poate s-ar munci chiar mai bine, ar fi salariile mai mari, s-ar putea aplica și alte grile de salarizare. Ar fi o măsură care ar nemulțumi o bună parte din angajați, ar fi o presiune pe umerii primarului, dar ar crea satisfacții salariale celor care rămân și economii la buget”, a mai spus edilul-șef.

Felix Borcean a gândit toate aceste soluții fără să fi făcut însă vreun calcul, fără să știe dacă și cât s-ar economisi la buget. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă. „Nu am o cifră exactă, trebuie să discut cu Horia Irimia (n.r. – directorul economic). Chiar nu știu cât e fondul de salarii, nu mă întrebați pe mine, nu m-am ocupat eu de lucrurile astea, de calculele astea”, a afirmat primarul.