Ne așteaptă zile de foc! Județul Caraș-Severin se va topi din nou la temperaturi insuportabile!

Meteorologii ne anunță că, în zilele următoare, temperaturile vor deveni insuportabile în Caraș-Severin. La mijlocul săptămânii, mercurul din termometre se va apropia de 40 de grade Celsius, iar aerul va deveni irespirabil.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de caniculă valabil mâine în jumătatea de vest a țării. „În cursul zilei de marți (1 august), valul de căldură se va extinde în majoritatea regiunilor, iar în Banat, Crişana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade”, anunță meteorologii.

1000x100 casa brutarului

Situația va deveni și mai gravă miercuri și joi, atunci când temperaturile vor crește, iar județul Caraș-Severin se va afla sub cod portocaliu de caniculă. „Miercuri și joi (2 și 3 august), valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toată țara. Vremea va fi caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în general peste pragul critic de 80 de unităţi, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 36 și 39 de grade”.