Senatorul Ionuţ Chisăliţă, aliatul CNDR!

Conducerea Consiliului Național al Dizabilității din România (CNDR) a apelat ieri la senatorul de Caraş-Severin Ionuţ Chisăliţă pentru a promova în Parlament un nou set de proiecte legislative în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi.

„La invitația doamnei Daniela Tontsch și Claudia Bratan, președintele, respectiv vicepreședintele CNDR, am discutat la sediul organizației o serie de proiecte ce vizează domeniul respectării drepturilor persoanelor cu dizabilității. Astfel, pornind de la accesul la o locuință socială, la integrarea în muncă și până la problema asistentului personal, conducerea CNDR a venit cu propuneri de reglementare prin inițiative legislative. Tot în acest sens am purtat discuții și cu doamna Dana Nuța, manager de integrare prin muncă, una din persoanele adânc implicate în medierea dintre persoanele cu dizabilități și firmele private în ceea ce privește angajarea“, informează senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă.

Membru cu drepturi depline al European Disability Forum (EDF), Consiliul Național al Dizabilității din România este o organizație de tip federație, neguvernamentală, umanitară, apolitică, formată din organizații reprezentative la nivel național pentru protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. CNDR s-a înființat în anul 2004 la solicitarea Comisiei Europene, constituind o cerință a aderării României la Uniunea Europeană.