„Și Cornereva este în Caraș-Severin”. Şi?

Consilierul județean Dumitru Rujan a ținut să adreseze și el o interpelare în plen pe tema drumurilor județene, prezentând o nemulțumire a locuitorilor din Bogâltin și Cornereva. Care, din cauza stării extrem de proaste a drumului județean, sunt obligați să ocolească pe la Rusca Teregova pentru a ajunge la Herculane.

„Este vorba de DJ 608, pe tronsonul Plugova-Cornereva, care este închis de 2 ani și îi obligă pe localnicii care vor să ajungă la Herculane la un ocol nejustificat, nici ca timp, nici ca distanță”, a spus Dumitru Rujan, cerând ca și acest tronson să fie inclus în calendarul de investiții pentru drumuri județene pe anul 2018. „Și Cornereva este în Caraș-Severin”, a subliniat Rujan.

De doi ani de zile oamenii fac acest ocol, iar forul județean a tot spus că nu sunt fonduri și nu a luat nicio măsură. Cetățenii sunt extrem de revoltați pentru că fac săptămânal sute de kilometri inutili. Drumul este închis nu din cauza gropilor sau a surpării vreunui mal, ci pentru că, în urmă cu doi ani, mai multe stânci au căzut pe acel drum și nimeni nu s-a mai obosit să le înlăture de pe carosabil.

Răspunsul directorului Stika a fost că drumul respectiv este cuprins pe un proiect pe POR și că, dacă vor veni bani europeni, se va curma și ocolul localnicilor. Dacă nu…