Primarul Borduz, condamnat definitiv din cauza lipsei de experienţă!

Edilul-şef al comunei Fârliug a primit sentinţa definitivă în dosarul în care a fost judecat şi găsit vinovat de deturnare de fonduri europene!

Curtea de Apel Timişoara a respins apelul declarat de Ioan Borduz împotriva sentinţei de condamnare a Tribunalului Caraş-Severin, astfel că acesta rămâne cu condamnarea la trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 6 ani şi plata unei amenzi penale de 20.000 de lei. „Este o sentinţă temeinică şi legală, de remarcat fiind faptul că domnul primar îşi poate duce mandatul la bun sfârşit şi, poate şi mai important, va putea candida pentru un nou mandat, dânsul fiind foarte apreciat în comună, unde câştigă de fiecare dată alegerile cu peste 90 de procente”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Primarul Fârliugului şi-a asumat vina în faţa instanţei, dar a precizat întotdeauna că nu a deturnat fondurile europene în scopuri ilicite, pentru a băga bani în propriul buzunar, ci în interesul comunităţii locale. Mai mult decât atât, dacă nu i s-ar fi spus că poate cheltui banii economisiţi pentru ridicarea acelei pieţe, nu ar fi ajuns în această situaţie. „Fiind primul proiect de acest gen derulat de noi, neavând experienţa unor astfel de proiecte, am greşit”, a explicat Ioan Borduz. Interesant este că obiectivul realizat din acele fonduri rămâne în picioare, el urmând să deservească în continuare oamenii din comună, primarul în schimb va trebui să returneze toţi banii.

CITEŞTE ŞI: Primarul Borduz s-a ars rău din cauza banilor europeni! „De-acum suflu şi-n iaurt!”

Comments

 1. nu conteaza says:

  Bine, ok, a gresit. Dar a gresit in exercitarea mandatului de primar, ceea ce inseamna ca acum, condamnat de instanta, inseamna ca a fost dovedita incapabilitatea Domnului Primar.

  Drept urmare si logic ar fi sa demisioneze, cel putin din onoare daca nu chiar sa-i fie retras mandatul. Doar a fost dovedit in instanta ca este incapabil de functia de Primar iar greseala comisa este chiar fapta penala.

  Nu inteleg, chiar atat de corupt este sistemul nostru?

 2. ba conteaza says:

  Este o diferenţă între a fi incapabil şi a greşi…E ca şi cum te-ar trimite soţia să cumperi pătrunjel alb şi tu iei păstârnac…Pentru greşeală, omul va plăti cu amendă, cazier etc. Nu a furat, ba din contră a creat ceva util pentru comunitate, dar “sed lex, dura lex”!

 3. pt ba conteaza says:

  Ia explica, mai,CULPA? Daca,sa presupunem, esti medic si gresesti medicamentatia unui bolnav,cum se cheama? Greseala sau esti incapabil ca medic? Pt ce vei fi judecat? Sau la primari nu se pune? Sa fii primar nu inseamna ca ocupi o functie? Nu esti platit pentru asta? Ia vezi, ca nu toata lumea vinde patrunjel in piata!

 4. pentru pt ba conteaza says:

  Ai văzut medic care a greşit (nu ca cel care a tăiat penisul)să fii fost exclus de la a practica meseria? Primeşte un avertisment sau 5 la sută din salariu sau mustrare şi … gata! Întreabă-n Dezeşti, sat aparţinător de Fîrliug pe cine vor alege la anul? Vocea Poporului este vocea zeilor!

 5. walter says:

  ospatarul a fost servit.

 6. walter says:

  Chelner ajuns primar,se pricepe f.bine la ciubuc.

 7. cristi cristi says:

  murdar/curat! rusine!!!

 8. Sa va fie rusine frustrati obositi says:

  Am zis o si o mai spun de multe ori… Asistam si tot odata traim intr o tara de frustrati… Oameni buni cred ca as fi dispus sa bag mana in foc si va rog sa ma credeti, nu incerc sa va comving… Dar omu asta a facut atat comunitatii cat si orcarui om care ia cerut sprijinu numai bine…fara a pretinde niciodata nimik…stiti poate candva si e sigur asta va, va vedea cineva de acolo de sus pt vorbe, rautate si pot spune si jigniri care nu le merita Domnul Primar… Stiti ma doare cand imi este atacat pot spune un prieten, chiar pentru mine un tata pe nedrept!!! De ce nu intalegeti ca omu respecta decizia instantei nu comenteaza decat are cateva remarci ffff importante..”daca umfla buzunarele lui NAIDAN..nu ajungea sa fie condamnat!!!Va rog sa intalegeti si tot asa va imvit personal la Farliug si restu celor 5 sate sa vedeti cu adevarat si cu ochii vostri ce a facut Domnul primar!!!Parafrazand pe Domn Primar va spun asa… ” nu totu in lumea asta e pe bani”