Instanța a blocat conturile Aquacaraș. Cum se va rezolva problema?

Operatorul județean de apă-canal datorează municipalității din Caransebeș peste 18 miliarde de lei vechi. Banii provin din redevențele solicitate de societatea de distribuție a apei în ultimii ani, pentru care Primăria Caransebeș a dat în judecată societatea.

Decizia instanței impune achitarea datoriei către administrația publică, care se compune din redevența pe mai mulți ani, dar și din penalitățile aferente. Consilierii locali au fost îngăduitori însă și au aprobat în ședință de lucru eșalonarea acestei datorii, întrucât suma este foarte mare pentru Aquacaraș.

„Având în vedere că sentința trebuie pusă în aplicare printr-un executor judecătoresc s-a ajuns la un compromis și Consiliul Local a fost de acord ca datoria să fie, în baza legii, eșalonată pe parcursul acestui an bugetar. În această situație se vor debloca conturile Aquacaraș de către executorul judecătoresc. Noi putem recupera acești bani și societatea va putea funcționa în condiții normale”, ne-a precizat edilul municipiului Caransebeș, Marcel Vela.

Aleșii locali au aprobat, practic, această eșalonare în cadrul ședinței ordinare de consiliu care a avut loc astăzi, la sediul administrației publice locale.