Primarul Borduz s-a ars rău din cauza banilor europeni! “De-acum suflu şi-n iaurt!”

Edilul-şef al comunei Fârliug s-a ales cu o condamnare penală şi a fost obligat la plata unor sume importante, nu pentru că ar fi băgat bani europeni în propriul buzunar, ci pentru că a cheltuit o parte din ei pe altceva decât era prevăzut în proiect.

Ioan Borduz s-a împăcat greu cu ideea că va fi condamnat pentru faptul că a economisit o parte din fondurile PHARE accesate pentru un proiect transfrontalier şi că banii respectivi i-a cheltuit ca să ridice o piaţă în satul Dezeşti, aparţinător comunei Fârliug. Şi-a recunoscut vinovăţia, deşi mereu a arătat că, înainte de a lua decizia ridicării acelei pieţe, a cerut acceptul, pe care l-a şi primit. Tribunalul Caraş-Severin l-a găsit vinovat şi l-a condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 6 ani, ,,pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”. Totodată, instanţa l-a obligat la plata unei amenzi penale de 20.000 de lei pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de complicitate la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ioan Borduz îşi poate duce mandatul de primar la bun sfârşit, potrivit sentinţei Tribunalului Caraş-Severin, mandat în care acesta se jură că va fi mult mai atent în administrarea fondurilor europene. ,,Nu comentez decizia instanţei. Nu am luat nimic la mine acasă, am solicitat, dacă e posibil, să fac acel acoperiş care va dăinui sute de ani de acum înainte. Am cheltuit acei bani în interesul comunităţii locale, nu am remuşcări. Nu am ce comenta vizavi de justiţie. Câteodată se mai fac şi greşeli. Fiind primul proiect de acest gen derulat de noi, neavând experienţa unor astfel de proiecte, am greşit. De-acum suflu şi-n iaurt! Nu voi ataca sentinţa Tribunalului Caraş-Severin, o accept şi gata”, a declarat primarul Borduz pentru expressdebanat.ro.

Comments

  1. gheorghe pavel says:

    Nu tribunalul CS trebuia sa-l judece ci vreo comisie UE.Cine e vinovat daca cei de la UE dau bani prea multi pt un proiect si se poate economisi atata banet? Ba a economisit si in ac caz-bravo lui,ba a schimbat destinatia banilor, atunci inseamna ca ceva nu s-a facut ori s-a facut sub standardele impuse.O expertiza in acest sens ar fi edificatoare.Daca a avut si acceptul(cui?),ce vina mai are?

  2. alexandru nemoianu says:

    Nimeni nu poate schimba destinatia unor fonduri DONATE.Dca cineva doneaza spre ridicarea unei Biserici nu poti ridica un teren de fotbal.Grav este faptul ca acest personaj nu a fost zvarlit dupa gratii si un adevarat scandal ca este lasat edil.La fel s-a procedat cu talharul Pavel Verindean din Prigor.A fost condamnat pentru luare de mita iar acuma se obazniceste.Dar cazul lui este in atentia Comisiei de la Strassburh.Sa vedem daca Statul Roman va fi bucuros.