OFICIAL. S-a obținut finanțare de 3,5 milioane de euro pentru un drum civilizat spre Lacul Secu!

După lupte seculare, drumul care a băgat în service sute de mașini va fi reabilitat. Autoritățile locale au obținut o finanțare consistentă de la Ministerul Dezvoltării pentru a le oferi condiții decente reșițenilor care vara adoră zona turistică.

Chiar dacă acum turiștii găsesc doar rugină la lacul Secu, în viitor se prefigurează condiții decente pentru a profita de perioada sezonului estival. Asta, pentru că Primăria i-a concesionat deja unui investitor privat întreg platoul. Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a anunțat că Ministerul Dezvoltării Regionale a aprobat finanțarea de 3,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumului spre zona turistică.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633208674180″]

,,Avem aprobați pe anul acesta 100.000 de lei. (…) Proiectul presupune reabilitarea a 9,25 de kilometri de drum, mai precis de la finele Străzii Rozelor sau din dreptul ștrandului vechi până la limita intravilanului municipiului. Cei mai importanți indicatori fizici sunt: suprafață carosabilă de reabilitat, 55.000 de mp, parcări, ziduri de sprijin noi, podețe, parapet și reprofilarea rigolelor. La ultima rectificare de buget s-a cuprins partea de buget local necesar proiectului și apoi vor urma procedurile de achiziții pentru reabilitarea propriu-zisă. Durata proiectului este de 10 luni calendaristice, dar asta în funcție de alocările bugetare de la Ministerul Dezvoltării, a spus Titiana Cătană, director în cadrul Primăriei Reșița.

Primarul Mihai Stepanescu a fost rezervat în avansarea unui termen limită pentru terminarea lucrărilor, dar a spus că speră ca în 2015 să fie suficienți bani în buget la minister.

Comments

  1. cp6 says:

    sa vedem daca sta si garda sa-i pazeasca pe aia ce cara lemne, ca altfel in 2 ani iar o sa fie jale …

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Felicitări pentru colajul fotografic de sub titlul articolului!

  3. Poldy Bloom says:

    Aceleasi felicitari pentru realizarea grafica vreau sa aduc si eu echipei express. Deveniti tot mai buni pe zi ce trece in media online din cs, in scurt timp nu o sa se mai tina multi de voi. Sarbatori fericite!