Aproape 2,3 milioane de lei au intrat astăzi în conturile Primăriei Reșița. Unde se duc banii?

explo 1000x200

Primarul Mihai Stepanescu a semnat pe final de an o finanțare consistentă pentru oraș. La sediul administrației publice locale a fost prezent și reprezentantul Agenției de Dezvoltare Regională Vest.

Contractul pentru proiectul ,,Acoperiş tip şarpantă cu mansardă sală sport Colegiul Economic al Banatului Montan din Municipiul Reşiţa”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, a fost semnat astăzi la Primăria Reșița de cele două părți implicate în dezvoltarea lui. Acesta vizează amenajarea unei săli de sport moderne, de standarde europene pentru liceeni. De asemenea, mai cuprinde extinderea prin etajare a obiectivului, dar și echiparea acestuia.  Prevede 3 categorii de lucrări: de modificare, extindere și consolidare.

,,În 5 mai 2014 am depus proiectul, iar acum îl semnăm pentru continuarea lucrărilor. Vorbim despre 2,276 de milioane de lei, bani care vin de la Uniunea Europeană. Partea care revine Primăriei și Consiliului Local, de cofinanțare, se ridică la 293.000 de lei. Perioada de implementare este de 12 luni, a declarat edilul-șef, Mihai Stepanescu, după ce a semnat contractul de finanțare.

Acesta a precizat că alte două obiective care rămân în atenția autorităților locale pentru finanțare sunt Grădiniția PP7 și Liceul de Artă ,,Sabin Păuța”. Asta, doar la capitolul învățământ preuniversitar.

Reprezentantul ADR Vest, Daniel Constandache, a precizat cu același prilej că liceenii Colegiului Economic merită o sală de sport care se va potrivi de minune cu noua clădire, și ea proaspăt reabilitată prin Programul Regio.

Rămâi cu Express de Banat. Vezi când încep lucrările de refacere a drumului spre zona turistică Secu!

banner 970 x 250