Vezi imagini filmate la Revoluția din Decembrie 1989 în centrul civic al Reșiței!

Cei 23 de eroi care au murit la Reșița au fost comemorați astăzi în același loc în care în urmă cu două decenii și jumătate locuitorii municipiului s-au adunat să strige „Jos Ceaușescu!”

Grupul de revoluționari se adună cu mare consecvență an de an în centrul civic, în fața Troiței închinate Eroilor Martiri. Chiar dacă manifestările lor nu au priză la public, pentru că oamenii sunt mult prea preocupați cu problemele lor, cei care au ieșit în stradă acum un sfert de secol retrăiesc constant momentele din trecut. La Reșița au murit 23 de persoane! Toate acestea au fost amintite astăzi în prezența foștilor colegi, care au avut norocul să scape din ambuscadă. La manifestarea din centru i-au onorat cu prezența prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, dar și edilul-șef Mihai Stepanescu.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649461758789″]

„Este un moment și pentru noi, pentru Instituția Prefectului, de aducere aminte și de omagiu pentru cei care acum 25 de ani au ieșit în stradă, cei cărora le datorăm parcursul democratic și european al României, a spus Hurduzeu. „Eram sub balcon acum două decenii și jumătate și susțineam Revoluția din Reșița, așa cum am făcut și în 1987, în 15 și în 22 noiembrie. Era o datorie a noastră, a cetățenilor, să strigăm că avem drepturi, nu doar obligații, să nu fim îngrădiți. Au trecut repede acești 25 de ani. Este un moment în care cu toții ne gândim la reșițenii care atunci și-au pierdut viața pentru acea cauză nobilă, de a le reda românilor libertatea”, a spus Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

În urmă cu 25 de ani, în centrul Reșiței atmosfera era una incendiară, cu mii de oameni adunați să strige „Jos Ceaușescu!”. De asemenea, în unele dintre imaginile postate pe site-ul Youtube, pe străzile orașului se văd parcate tancuri, iar în glasul oamenilor se simte disperarea haosului și a lipsei de informație, pe care le-au gestionat așa cum au știut mai bine pentru ca noi să fim liberi astăzi.

YouTube video

Manifestările organizate de asociațiile de revoluționari vor continua cu depunerea de coroane de flori la fosta unitate militară din Reșița, acolo unde mulți dintre reșițeni și-au pierdut viața.

banner 1000 x 100 hd

Comments

  1. gicu says:

    Revolutia pulii,sintem mai sclavi ca inainte!

  2. LuxPhotoFuchs says:

    Manipulaţi am fost şi suntem, minţiţi aşişderea, dar să scrii că “se văd parcate tancuri” în Reşiţa în zilele Revoluţiei este revoltător, în imagine apărând doar nişte camioane militare!!! Dacă “am minţit poporul cu televizorul”, azi “minţim ca bine să ne simţim”! Tancuri în Reşiţa n-au fost, nici rachete sol-sol, nici bombe atomice, poate doar nişte viitori pseudoziarişti în planificare!