177 de milioane de euro vin în Caraș-Severin la începutul anului următor!

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, în urma celei mai recente ședințe extraordinare a forului.

La începutul anului următor, forul administrativ va scoate proiectul la licitație pe SEAP. Asta înseamnă că lucrările de extindere a rețelei de alimentare cu apă și canalizare vor începe în cel mai scurt timp posibil atât în orașe, cât și în mai multe comune din Caraș-Severin.  „În ianuarie vom scoate pe SEAP, pe procedura de licitație electronica, acea investiție de 177 de milioane de euro, fonduri integral de la UE pentru continuarea extinderii rețelelor de apă și canalizare în cele opt orașe și în încă 7 comune din Caraș-Severin. Sunt încă 177 de milioane de euro care vin de la Bruxelles”, a declarat Sorin Frunzăverde.

În ce privește plenul, aleșii au rectificat pozitiv bugetul cu o sumă importantă de bani.

„Am rectificat pozitiv bugetul Consiliului Județean cu 3,3 miliarde. Circa 400 de mii de lei au fost alocați pentru titluri executorii, pentru acea repunere în drepturi până la urmă a funcționarilor publici care au câștigat în instanță împotriva reducerilor salariale. În fapt, cu această ultimă alocare bugetară reușim să le acordăm toate drepturile pe care le-au pierdut în anii trecuți. Restul de 2,8 milioane de euro sunt alocați pentru creditele pe care Consiliul Județean le are. Sunt, practic, sume revenite de la bugetul de stat pentru  fondurile europene pe care noi le-am cheltuit inițial. E procedura clasică prin care Consiliul Județean primește banii pentru fonduri europene înapoi, e o procedură clasică, după ce îi investește. Practic, tot ce investim este pentru, evident, cetățenii din Caraș-Severin, dar sunt fonduri europene, nu sunt bugetare sau fondurile cetățenilor din Reșița. Sunt alocări pe care le-am primit de la Uniunea Europeană, a spus liderul de la Palatul Administrativ.

Comments

  1. Radivoj Milenovici says:

    Si fondurile europene de unde provin bai masonico-destept , ca nu pica din cer ?! Tot banii POPORULUI sunt , adica cel al UE din care si POPORUL Roman face parte .

  2. alexandru nemoianu says:

    Am senzatia ca acest om bea rachie cu vadra.