Barbălată e în conflict cu autoritățile. A făcut plângere Consiliului Local!

Omul de afaceri Costel Ciobanu este renumit în Reșița pentru spațiile multe pe care le deține. Majoritatea celor de la parterul blocurilor din cartierul Govândari îi aparțin, dar și complexul Victoria.

Neînțelegerea cu aleșii locali pleacă acum de la un alt spațiu, amplasat pe Bulevardul Republicii colț cu Narcisei, mai exact, vizată este zona din apropierea barului pe care îl deține Francisc Vaștag. Terenul din vecinătatea societății comerciale a boxerului, după ce a trecut prin administrarea mai multor persoane, a ajuns în concesiunea omului de afaceri Costel Ciobanu. Termenele însă privind ridicarea unei construcții în zonă nu au fost respectate. Așa s-a ajuns la plângeri și analize.

Consilierii locali au fost convocați ieri în ședință extraordinară să analizeze plângerea lui Barbălată, care, din cauză că nu s-a apucat de investiții, tot prin decizia forului s-a votat să rămână fără teren.

„Societatea a preluat în anul 2013 contractul de concesiune nr. 14132/28.11.2007 de la S.C. Caraş Imobiliare S.R.L, care prevedea concesionarea unei suprafeţe de teren de 381 mp, pe Bd. Republicii colţ cu Al. Narcisei, în vederea construirii unui sediu administrativ şi a unei agenţii de turism. În urma încheierii actului adiţional nr. 4 la contractul de concesiune nr. 14132/28.11.2007, S.C. Coda Serv S.R.L a preluat calitatea de concesionar în locul S.C. Caraş Imobiliare S.R.L. De-a lungul timpului, au fost eliberate mai multe autorizaţii de construire, dar pe terenul concesionat s-au realizat doar lucrări pentru fundaţia a trei stâlpi. Având în vedere că obiectivul pentru care Consiliul Local al Municipiului Reşiţa şi-a dat acordul nu a fost realizat, plângerea formulată de S.C. Coda Serv S.R.L este neîntemeiată”, se arată în comunicatul de presă transmis de administrația publică locală în urma ședinței extraordinare.

Prin urmare, Barbălată a făcut degeaba plângere împotriva deciziei Consiliului Local. Tot va rămâne fără suprafața respectivă de teren…

În trecut, omul de afaceri a mai încercat să facă afaceri cu aleșii locali, cărora să le vândă funicularul orașului, la același preț la care l-a cumpărat, de 150.000 de dolari, dar planurile au fost abandonate momentan.